Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: Nieuws van de FEHAC over motorrijtuigbelasting  (gelezen 2633 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Quinten

  • DVN bestuur
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 932
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 5. Woonplaats: Amsterdam
  • 6. Provincie: Noord-Holland
Nieuws van de FEHAC over motorrijtuigbelasting
« Gepost op: 29-11-2014 09:33 »
OVERGANGSREGELING MRB

Aanstaande maandag (1 december 2014) start de eerste winterstop. Voertuigen, die deelnemen aan de overgangsregeling, moeten dan 3 maanden van de openbare weg af (tot/met februari 2015). Deze mogen er niet rijden en ook niet opstaan !

Tijdens de winterstop moeten de voertuigen wel APK gekeurd en WAM verzekerd zijn. De winterstop is geen schorsing; de voertuigverplichtingen blijven bestaan.

OVERGANGSREGELING in 2015

Als uw voertuig in 2014 aan de overgangsregeling meedeed, krijgt u nog dit jaar een brief met de vraag om in 2015 ook aan de overgangsregeling mee te doen.

U moet dan het bedrag (kwarttarief met maximum 121 euro) vóór 1 januari 2015 voldoen. Als u het bedrag niet op tijd voldoet, dan kunt u niet deelnemen aan de overgangsregeling en wordt het voertuig in 2015 aangeslagen voor de volle MRB.

Als u geen brief krijgt (omdat u in 2014 niet aan de overgangsregeling heeft deelgenomen) dan kunt u de Overgangsregeling aanvragen bij de Belastingdienst door middel van een formulier https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/verzoek_mrb_bijzonder_tarief_mb1021z13fol.pdf 

Zorg hierbij ook dat het bedrag voor 1 januari 2015 is voldaan.

EVENEMENTEN TIJDENS WINTERSTOP:

Het is mogelijk om gebruik te maken van de Evenementenregeling voor evenementen die tijdens de Winterstop plaatsvinden. Hiervoor moet u het kenteken wel schorsen. Het schorsen van een kenteken van een voertuig dat deelneemt aan de overgangsregeling is mogelijk. Echter er vindt geen verrekening van MRB plaats.
Dyane: een wereldwonder