Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: Dyane loopt niet meer stationair....  (gelezen 4901 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jerommeke

  • DVN leden
  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 5. Woonplaats: Stein (LB)
  • 6. Provincie: LB
Dyane loopt niet meer stationair....
« Gepost op: 24-05-2014 16:30 »
Hallo Allemaal,

Mijn Dyane loopt niet meer stationair, Help!
Als ik met de Dyane rij en de motor op toeren houdt is er niets aan de hand.
Maar terug schakelend voor een bocht valt de motor gewoon uit.
Stationair draait hij ook niet.
Het lijkt er op alsof de ontsteking er met dit lage toerental er gewoon mee stopt.
Volgende heb ik gedaan:
Carburateur schoon gemaakt en sproeiers door geblazen, zag er eigenlijk nog keurig uit!
Benzine krijgt hij dus genoeg.
Accu is in prima staat.

Zelf gaan mijn vermoedens naar de elektronische ontsteking.
Deze is van DG Nition. Kan dat het probleem zijn?
Zelf heb ik zoiets van hij doet het of niet.

Groeten, Jeroom

Offline Jodeuchevoo

  • DVN leden
  • Full Member
  • *
  • Berichten: 168
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
Re: Dyane loopt niet meer stationair....
« Reactie #1 Gepost op: 24-05-2014 18:52 »
Hallo Jeroom,
De enige manier om daar achter te komen is eenvoudigweg weer de "ouderwetse" kontaktpuntjes terug te zetten.
Is de afstelling van de gasklep bij stationair lopen goed ingesteld ? Stationair lopen is een combinatie van gasklep stand en stationair sproeier instelling.
Ben benieuwd naar de oorzaak.
Jo

Offline Michellaak

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 13
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
Re: Dyane loopt niet meer stationair....
« Reactie #2 Gepost op: 26-05-2014 16:39 »
ik heb hetzelfde gehad en bij mij was de oplossing wel het schoonmaken carburateur. Alles eraf gehad en met perslucht doorgeblazen.

ontsteking lijkt mij een beetje gek, dan zou hij ook niet starten lijkt mij.

Offline Marcel

  • DVN leden
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 882
  • Lange Aca rijder die geen zonneklep nodig heeft
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Acadiane
  • 5. Woonplaats: Roosendaal
  • 6. Provincie: NoordBrabant
Re: Dyane loopt niet meer stationair....
« Reactie #3 Gepost op: 27-05-2014 09:47 »
Ik heb een vaag idee dat de carburateur valse lucht trekt...

Offline Jerommeke

  • DVN leden
  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 5. Woonplaats: Stein (LB)
  • 6. Provincie: LB
Re: Dyane loopt niet meer stationair....
« Reactie #4 Gepost op: 29-05-2014 16:41 »
Hallo Allemaal,

Ik heb de Dyane uit elkaar gehaald en de DG nition elektronische ontsteking maar eens bekeken.
Het timing punt van de ontsteking stond perfect afgesteld, pen van 6mm in het vliegwiel en draaien met de ontsteking totdat het ledje oplicht. zou toch goed moeten zijn zo.

Daarna de vertrouwde contact puntjes maar eens gemonteerd.
In eerste instantie liep de Dyane perfect maar na het op temperatuur komen en een paar keer het gas goed indrukken valt de motor weer stil bij het stationaire toerental.

Nu denk ik toch dat het iets met de carburateur te maken heeft.
Deze heb ik echter al schoon gemaakt en alle sproeiers doorgeblazen.
Dat de schroef van de stationair instelling en de positie van de gasklep kan verlopen in amper 1 week lijkt me sterk.

Ik hou jullie op de hoogte.

Groeten, Jeroom.
« Laatst bewerkt op: 29-05-2014 17:12 door Jerommeke »

Offline Menno

  • DVN bestuur
  • Full Member
  • *
  • Berichten: 242
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 5. Woonplaats: Oud Gastel
  • 6. Provincie: Brabant
Re: Dyane loopt niet meer stationair....
« Reactie #5 Gepost op: 02-06-2014 12:44 »
Ik heb een vaag idee dat de carburateur valse lucht trekt...

Dit is makkelijk te testen door met remmenreiniger op de voet van de carbu te blazen. Bij valse lucht gaat ie harder lopen.
Dyane: Godin van de A-types (JV)

Offline Jerommeke

  • DVN leden
  • Newbie
  • *
  • Berichten: 4
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 5. Woonplaats: Stein (LB)
  • 6. Provincie: LB
Re: Dyane loopt niet meer stationair....
« Reactie #6 Gepost op: 08-06-2014 13:31 »
Hij doet het weer!
Ik heb de carburateur weer eens helemaal uit elkaar gehaald en de stationair luchtregelschroef bleek volledig vervuild te zijn. de Dyane loopt nu veel mooier stationair dan ooit tevoren.
Het lag uiteindelijk dus helemaal niet aan de ontsteking..

Groet, Jeroom

Offline Jodeuchevoo

  • DVN leden
  • Full Member
  • *
  • Berichten: 168
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
Re: Dyane loopt niet meer stationair....
« Reactie #7 Gepost op: 08-06-2014 17:30 »
Jeroom,
Misschien zinvol om uitwendig benzinefilter te plaatsen in de toevoerleiding ???
Gr
Jo