Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: Nieuwe webstie over de Citroën M35  (gelezen 2280 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Quinten

  • DVN bestuur
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 843
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 5. Woonplaats: Amsterdam
  • 6. Provincie: Noord-Holland
Nieuwe webstie over de Citroën M35
« Gepost op: 26-04-2013 22:30 »
Citroenm35.com, een nieuwe site!

De Citroën M35. Ontstaan in de jaren ’60 door samenwerking tussen NSU en Citroën met als uitgangspunt: het productierijp maken van een Wankelmotor in een personenauto. Er ontstaat een aparte fabriek voor de productie van de motoren. Een Ami 6 voorzien van een Wankelmotor draait proefrondjes op Monthléry. Wat volgt is een presentatie in 1970 van een uniek model, onder de noemer ‘l’Operation M35’. Er staat een auto die grote gelijkenis heeft met een Ami 8, maar het absoluut niet is. 267 exemplaren zijn er van de M35 gebouwd en hoeveel zijn er daarvan over en wat is er allemaal over te vertellen?
Daarom is er nu een nieuwe site. Ga eens naar www.citroenm35.com en ontdek wat er op het gebied van dit rijdende prototype te vinden is. Of het nu gaat om een persbericht, een volledige test door l’ AutoJournal uit 1970 of een instructieboekje, een onderdelenboek en zelfs een filmpje met een rijdende Ami 6 met Wankelmotor. Maar ook de overgebleven exemplaren en hoe het die auto’s op dit moment vergaat. Dit is allemaal te vinden op deze nieuwe site van ‘La Nouvelle Opération M35’.  Doel is om kennis  te delen en liefhebbers en eigenaren bij elkaar te brengen, want de site is zowel Nederlands-, Engels- als Frans-talig, dus ook interessant voor de buitenlandse eigenaren. Dit heeft er nu bijvoorbeeld al toe geleidt dat door gezamenlijke bijdrage een kleine serie van nieuwe voorruiten geproduceerd is. Een versplinterde voorruit is namelijk de nachtmerrie van elke M35 bezitter, want een vervanger was er namelijk tot op heden niet. Het is de bedoeling dat dit soort initiatieven, door het samenbrengen van liefhebbers via deze nieuwe site, een vervolg krijgen op een nog veel breder vlak, om zo de M35 en haar historie te bewaren.
De site is een initiatief van Sander Aalderink, groot liefhebber, M35 eigenaar en ‘guardian angel’  van een bijzondere collectie M35’s. Je hebt er 2 jaar geleden wellicht meer over gelezen in CitroExpert. Dit initiatief wordt door de Amivereniging Nederland (AVN) gesteund door het uitwisselen van informatie om zodoende aan beide zijden elkaar te kunnen aanvullen. In l’ Ami, het clubblad van de Amivereniging, waar de M35 statutair ook onder valt, zal regelmatig een M35 nieuwsitem verschijnen. Maar houd zeker de M35 site in de gaten, want hij blijft groeien met nieuwe en oude nieuwe informatie.

Herbert Plompen, PR commissie AVN

PS. Interesse in een lidmaatschap of donateurschap van de Amivereniging, ga dan naar www.amivereniging.nl of mail naar PR@amivereniging.nl
Dyane: een wereldwonder