Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: Dutch Dyane Racing Team wint de 24 uur van Snetterton (UK)  (gelezen 2858 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Quinten

  • DVN bestuur
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 1002
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 5. Woonplaats: Amsterdam
  • 6. Provincie: Noord-Holland
Mededeling van het Dutch Dyane Racing Team
Westland, 20 september

Het Westlandse team is erin geslaagd tijdens het laatste weekend van augustus de winst te behalen in de 24 uurs race op het zonovergoten circuit van Snetteron UK.
We zijn eerlijk, in onze klasse waren er maar 2 deelnemers maar het Le Mans Classic team is een geroutineerd team met een goede auto en ervaren coureurs. In totaal stonden er 20 (opgevoerde) 2CV’s, 8 (klassieke) Mini’s en 2 Classic’s aan de start.
Door de betrouwbaarheid van het Dutch Dyane Racing Team zijn we overal 20ste geworden. Het was een race met 23 uur best heel lekker weer maar in het laatste uur een heerlijke Engelse stortbui. Zonder grote technische problemen hebben we 24 uur goed kunnen racen en hebben we genoten van de fantastische sfeer en het enthousiasme bij deze Engelse race.
In totaal heeft de 38pk sterke Dyane 641 rondjes gereden op het 3,2 kilometer lange circuit. In totaal reden we dus 2.063 km met een gemiddelde van 86 km/u. De topsnelheid daarbij was 124 km/h.

Update 24h 2CV Spa Francorchamps

Zoals vorige jaar aangekondigd was het in 2022 onze laatste 24 uurs race op het circuit van Spa Francorchamps. Na 6 (!) opeenvolgende overwinningen, met telkens diverse andere teams op de plaatsen 2 en 3, slaan we in ieder geval dit jaar een keer over.
Wij missen de collegialiteit en sportiviteit binnen de Classic teams. Wij vinden het belangrijk om op de baan te racen, maar daarnaast samen in de pits veel plezier te maken. Dat is de afgelopen jaren helaas wat veranderd.
Ook vinden we dat 24h 2CV Spa steeds meer een race voor C1’s wordt, we begrijpen die keuze van de organisatie maar dat is voor Classic’s minder grappig.
Stoppen we dan met racen ?? Nee, dat zeker niet !!!
Blijf ons gewoon volgen voor race updates en onze nieuwe avonturen
Groeten namens het gehele team
Dyane: een wereldwonder