@Michiel: dank je!
Een paar opvallende zaken; de volgende uit jouw lijst staan als D6 te boek bij het RDW register:
De 21-24-GF (geen APK meer, nog wel rijdende?) en AM-05-90 komen allen uit juli '68 en de 08-82-GR uit augustus '68.
Zonder de eigenaren tegen hun schenen te trappen (per slot zijn we hier allemaal Dyane fan!
) vallen ze niet in de D6 periode januari-maart 1968 en ondanks het AYA3 blok zijn het geen dus D6'jes.... maar zijn-ik zeg het er maar direct bij- geen streep minder uniek! (want slechts van april-sept '68 leverbaar geweest)
De AM-63-89 uit de D6 lijst staat niet als AYA3-AM D6 maar als Dyane6 te boek bij het RDW register en komt uit juli 1968.
De 18-12-FU is niet meer actief; gesloopt of schorsing?
Ondanks dat het een oud topic betreft ben ik er nog even in gedoken. Ik heb namelijk zelf een ingevoerde D6 AYA3-AM met als datum eerste toelating juni 1968.
Voordat de puristen dan meteen zeggen… dat is geen échte D6 ben ik dus gaan zoeken en wat blijkt; volgens de website van de FEHAC hanteert de rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) na onderzoek vaak de maand juni van het aantoonbare bouwjaar als datum eerste toelating. Ondanks dat het chassisnummer dus aantoonbaar eerder geproduceerd is.
De RDW geeft aan dat het bouwjaar formeel niet op het Nederlandse kenteken genoemd wordt.
De RDW gaf in een brief naar een verzoek tot aanpassing bij de eigenaar van een Saab oldtimer aan: ”De datum eerste toelating wordt niet gebaseerd op de productiedatum of het bouwjaar van het voertuig, maar op de datum waarop het voertuig voor het eerst is toegelaten op de openbare weg. De datum kan verschillen met het feitelijk bouw-of modeljaar van het voertuig. De datum eerste toelating geeft geen informatie over de productiedatum of het bouwjaar van het voertuig.”
Ik wilde dit ter aanvulling nog even meegeven