Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: Citroexpert bestaat 25 jaar  (gelezen 794 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Quinten

  • DVN bestuur
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 915
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 5. Woonplaats: Amsterdam
  • 6. Provincie: Noord-Holland
Citroexpert bestaat 25 jaar
« Gepost op: 06-12-2021 13:13 »
CitroExpert wordt 25!
Nederland is een land van Citroënliefhebbers. Iets dat zich al kort na de introductie van de Deux-chevaux manifesteerde, toen in 1954 de 2cv Club Nederland werd opgericht. Veel verenigingen zouden volgen en je zou kunnen zeggen dat elk model zijn schare fans kent, mensen die hun voorkeur daarvoor in verenigingsverband willen beleven.
Maar ook op andere wijze wordt blijk gegeven van dit enthousiasme. Bijvoorbeeld met het onafhankelijke magazine CitroExpert.
CitroExpert ontstond in 1996 als Nederlands antwoord op het Franse Citroën-Revue, dat kort daarvoor was stopgezet. Het geeft vanaf het begin een gevarieerd beeld van alles wat Citroën en de merkbeleving van de Double Chevron teweegbrengt. In De Lage Landen bij de Zee, maar ook elders ter wereld. Aan de hand van veelal unieke, authentieke foto's en documenten. Van de eerste 10HP Type A uit 1919 via iconische modellen als Deux-chevaux, Traction, DS, HY en SM belandt de lezer bij Youngtimers en de nieuwste versies. Restauratieverslagen, rijimpressies, toeristische reportages, reisverhalen,... Maar ook met rubrieken waarin de lezer aan het woord komt, of met een signalering van nieuwe boeken en miniaturen, evenementen-aankondigingen en -verslagen.  Elke twee maanden met zo'n honderd pagina's fullcolor CitroNieuws en -Ouds in een luxe magazine gebundeld. Al 25 jaar en 150 nummers lang. Mocht u CitroExpert nog niet kennen, dan is het wellicht een mooi moment voor een kennismaking?
Het magazine is verkrijgbaar op basis van een abonnement (kijk op www.citroexpert.nl), maar ligt ook bij de beter gesorteerde boekhandel en kiosk.
Dyane: een wereldwonder