Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: Zaterdag 19 juni: Tourrit in de Betuwe  (gelezen 4630 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Quinten

 • DVN bestuur
 • Hero Member
 • *
 • Berichten: 1000
 • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
 • 1. Betalend lid DVN?: Ja
 • 5. Woonplaats: Amsterdam
 • 6. Provincie: Noord-Holland
Zaterdag 19 juni: Tourrit in de Betuwe
« Gepost op: 27-04-2021 13:54 »
Van de toerrit die op 19 juni door leden van DVN gereden kan worden is nu het definitieve traject bekend.

Deelnemers aan de rit worden tussen 10:00 uur en 11:00 uur op zaterdag 19 juni verwacht bij Restaurant Campman, Hartenseweg 23, 6871 NB in Renkum (www.restaurantcampman.nl)
Bij aankomst krijgen de deelnemende leden koffie/ thee en gebak naar keuze aangeboden door DVN op een voor de deelnemers gereserveerd terras.
Rond de klok van 11:00 uur kunnen de auto’s vertrekken in groepjes.
Als je van de partij wilt zijn stuur dan alsjeblieft een mail naar info@dyane.nl waarin je vertelt met hoeveel personen je wilt komen. We weten natuurlijk nog helemaal niet welke regels er tegen die tijd gelden voor ontmoetingen. In ieder geval hebben we nu al een mogelijkheid om binnen de huidige maatregelen zo veilig mogelijk een kopje koffie te drinken met iets lekkers erbij. Voor DVN deelnemers is namelijk een eigen terras gereserveerd
Het pand is zo gebouwd dat verschillende zalen een eigen terras hebben.
Indien de Coronamaatregelen het tegen die tijd toelaten kan bij slecht weer eventueel de zaal bij het terras gebruikt worden.
We zullen later nog mededelingen doen over de dan geldende maatregelen.
Jullie zijn welkom op zaterdag 19 juni tussen 10:00 uur en 11:00 uur.
Dan krijgen jullie van DVN koffie/ thee en iets lekkers naar keuze erbij.

De tocht is 68 km lang en voert voor een deel de Betuwe en voor een deel door een stukje Gelderse Vallei. Er zijn twee overtochten op twee verschillende plaatsen met pontveren. Het tarief van het eerste veer is € 2,60 per auto (ongeacht het aantal inzittenden) en kan alleen met pin worden betaald. Het tarief van het tweede veer is € 2,30  per auto (ongeacht het aantal inzittenden) en kan alleen contant worden betaald. (Neem dus contant geld, liefst gepast, mee en een pinbankkaart)

In de routebeschrijving zijn de locaties van een vijftal terrassen verspreid over de route aangegeven. Hier kan je voor eigen rekening lunchen. Ongeveer 80% van de route bestaat uit "kleine weggetjes" 
Rond de klok van 15:00 uur - 16:00 uur zullen we weer terug zijn in het restaurant.
Wie dat wil kan bij terugkeer op eigen kosten gebruik maken van het (reguliere) restaurant en/of algemene terras. Er is dan geen apart terras voor onze deelnemende leden gereserveerd.
Als je van de partij wilt zijn stuur dan alsjeblieft een mail naar info@dyane.nl waarin je vertelt met hoeveel personen je wilt komen.
« Laatst bewerkt op: 24-05-2021 13:56 door Quinten »
Dyane: een wereldwonder

Offline Nico

 • DVN leden
 • Jr. Member
 • *
 • Berichten: 71
 • Dyane, plaisir toujours
 • 3. Dyane of Acadiane?: Acadiane
 • 1. Betalend lid DVN?: Ja
 • 5. Woonplaats: Zevenaar
 • 6. Provincie: Gelderland
Re: Zaterdag 19 juni: Tourrit in de Betuwe
« Reactie #1 Gepost op: 02-05-2021 14:56 »
Hallo Allemaal, de route zal voor een groot deel door de Betuwe gaan, maar ook voor een groot deel door de Gelderse Vallei. De toertocht "staat in de grondverf" maar moet hier en daar nog door mij worden gefinetuned. Het streven is voornamelijk over kleine weggetjes te rijden. Onderweg zullen we dorpen en buurtschappen als Homoet, Hemmen, Hien, Achterberg en De Kraats passeren. We zullen twee keer van een pontveer gebruik maken, dus neem svp muntgeld mee. Ik probeer komende week de route een keer met mijn Aca te rijden (bij goed weer), om te controleren of we ook daadwerkelijk op alle weggetjes die ik voor ogen heb met onze gemotoriseerde godinnen mogen rijden. Het zijn weggetjes uit mijn jeugd, waar ik toch alweer een paar jaar niet meer ben geweest; het is dus mogelijk dat een aantal ervan inmiddels zijn afgesloten voor motorvoertuigen. Ik zal jullie nader berichten als ik nieuws heb. Groet, Nico Lamers
« Laatst bewerkt op: 02-05-2021 15:06 door Nico »

Offline Quinten

 • DVN bestuur
 • Hero Member
 • *
 • Berichten: 1000
 • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
 • 1. Betalend lid DVN?: Ja
 • 5. Woonplaats: Amsterdam
 • 6. Provincie: Noord-Holland
Re: Zaterdag 19 juni: Tourrit in de Betuwe
« Reactie #2 Gepost op: 24-05-2021 14:10 »
Hier alvast een voorproefje in letters om jullie vast duidelijk te maken dat het een mooie toertocht wordt op 19 juni!
Geef je dus vooraf op bij info@dyane.nl en meld daarbij met hoeveel mensen je denkt te komen!

De tocht voert vanaf Campman via een smalle weg door het bos richting Wageningen. Net voor de bebouwde kom van Wageningen wordt afgebogen naar de Wageningse Berg.
Hier wordt overheen gereden richting pontveer over de Rijn.
Via achterlangsweggetjes langs Randwijk en Heteren, gaat het via Homoet richting De Linge.
Na de Linge te zijn gepasseerd wordt in eerste instantie richting Elst aangehouden, maar al snel wordt de route verlegd en via een grote boog gaat het naar Zetten en Hemmen.
Zetten wordt gepasseerd, door Hemmen wordt heen gereden en de ruïne van kasteel Hemmen wordt gepasseerd.
Via Wely en Dodewaard komt de tocht uiteindelijk aan in Opheusden alweer via een gierpont de Rijn weer wordt gekruist.
De tocht gaat verder richting Achterberg en via “Het Binnenveld”,een natuurgebied tussen Rhenen en Wageningen, gaat het naar het buurtschap “De Kraats” en Bennekom.
Net buiten Bennekom begint de Hartenseweg en dit is de weg waar ook restaurant Campman aan ligt, waar het eind van de tocht ligt.

De tocht is 68 km lang en ca 80% van de tocht gaat over kleine weggetjes.
Tijdens de rit zien jullie de Betuwe in bloei staan en dat geldt ook voor het Binnenveld.
Het Binnenveld heet formeel De Binnenveldse Hooilanden. Het is een drassig gebied dat vroeger alleen geschikt was als hooiland.
Sinds een aantal jaren is men bezig dit gebied terug te brengen naar de oude natte situatie. Het Binnenveld is nu een natuurgebied en voor een deel verboden voor autoverkeer. In dat gebied komen wij dus  niet, we rijden er omheen.
De omgeving waar we wel mogen rijden is echter ook bijzonder mooi 

We passeren voor het Binnenveld nog een natuurgebied.
Tussen Betuwe en Binnenveld in, ligt aan Wageningse kant van de Rijn De Blaauwe Kamer (inderdaad met twee a’s). De Blaauwe kamer is een natuurgebied dat is ontstaan doordat de zomerkade van de Rijn is doorgestoken.
Het voormalig uitwaard met oude kleiputten is nu een gebied waar de natuur vrij spel heeft en dat in bepaalde perioden verboden toegang kent.
De Blaauwe Kamer is vernoemd naar een grote steenoven (ringoven) die daar tot de 60er jaren van de vorige eeuw operationeel was.
De resten van de steenoven staan er nog steeds; in een van de gebouwen die bij de steenoven hoorden is nu een restaurant gevestigd met een terras dat over het natuurgebied heen kijkt.
Dyane: een wereldwonder