Dyane Vereniging Nederland

Menu

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: Het Virus  (gelezen 216 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Roel van de Wal

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 24
  • 1. Lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Beide
  • 5. Woonplaats: St. Michielsgestel
  • 6. Provincie: NB
Het Virus
« Gepost op: 22-03-2020 19:09 »
Een raar fenomeen. Terwijl we altijd zo alert zijn op het "roestvirus" wat onze Dyane's en Acadiane's kunnen - nou ja -overkomen, zijn wij nu als mens de zwakke schakel. De wereld staat bol en vol over het Coranvirus, en laten we dit vooral niet onderschatten.
Begrijpelijk dat vele  evenementen worden afgelast. We kunnen in deze tijd niet voorzichtig genoeg zijn. En daar zullen we voorlopig mee moeten dealen. Persoonlijk ben ik wat dit alles betreft van mening dat de mens wikt, maar God beschikt.

Ik ben ervan overtuigd dat in deze tijd, hoewel moeilijk ook - problemen met werk, gezondheid en noem maar op wat nog meer -, we allemaal even worden terug geplaatst op eenvoud en rust, ondanks alle zorgen.

Inmiddels worden vele zolders opgeruimd, schuren weer in orde gebracht, de tuin komt weer tot leven met alle gevolgen van dien.
En dat zijn werkzaamheden die op een gegeven moment "klaar" zijn,
gelukkig.
Maar al die werkzaamheden, verplicht of niet, houden op zodra het gedaan is. En dan?

Bij ons ook. Dan trek ik me terug naar eenvoud en rust, de restauratie van mijn Aca en wat daarna volgt met mijn Dyane en nog een project. Uiteraard in overleg met mijn echtgenote. Want hoewel we worden opgeroepen om anderhalve meter afstand te houden, moet ik bekennen dat dit bij ons meestal niet altijd lukt. Dan uiteindelijk toch maar naar de garage.

Wanneer onze leden werk hebben en kunnen blijven doen, wens ik hen allen vreugde daarin toe. Maar zij die getroffen zijn door de gevolgen van het virus, tijdelijk geen werk of misschien erger, sterkte en alles wat nodig is.

Misschien is het ook een tijd om te kijken naar onze medeleden. Een Dyane die het niet meer wil doen en al kuchend en knallend de "banden" in het zand zet, de vragen van het oplossen van een of het probleem, een bemoedigend woord, meedenken enzovoort. Misschien hebben we er nu wat meer tijd voor.

Hoe denken jullie daarover? Lucht je hart en laat het weten.
Een ieder wens ik van harte het beste.