Beste erwtensoep kokers,
graag de volgende keer wat eerder bekend maken, dan kunnen wij er een gokje op wagen. De verliezer wast af.
Wellicht een leuk recept om - vooral thuis - te maken, onderstaand;
Succes,
Eend in whisky saus.
Voorbereiding
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Bereidingswijze
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky,
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen .
Het tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky leegdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 min. De oven op 200 graden zetten en twee glaven vubben met whisky.
De glaven leegdrinke en de scherven van et eerste glav oplaapen
Nog een haif glav insjenke en opdlinke.
Na een haif uur de hoven opedoen om de eend te sjekken.
Blandwondezallef uit de padkamer ganale en ob de povekant van de linkerhand doen.
Denove nen sgopje geve.
Twee glave wisskiinsjenke en tmiddeste gav leegdwinke.
Denove ope doen naaaadat ut eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke
De blantwondezallef opde binnekant van de rechterhand doen ende eend oprape.
De eend nogis oprape en met nen andoek de bwandwondezalluf van de eend vege.
De hande ontvette met whisky en de tupe zalluf weer oprape.
Tkapotte glazopvege en deend trug indove doen.
De eend oprape en dove eerst opedoen.
De twwwede fles hisky opedoen en overeindzette. hik
Opstaan van de vloer ent vetspek onder dekas vege.
Nogis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De fles op de grondzette.
Uide fles dlinke want de glave zijnop of kaaapot.
Denove afsette, deooge sluite en omfalle.
Groethhuh............zzz.......zzz.....zz..........zzzzzz........zzz..........zzzz
Serveertip
Met een glaasje whiskey