Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: zaterdag 26 oktober: Burl-toertocht op de Veluwe  (gelezen 4358 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Quinten

  • DVN bestuur
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 979
  • 1. Betalend lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Dyane
  • 5. Woonplaats: Amsterdam
  • 6. Provincie: Noord-Holland
zaterdag 26 oktober: Burl-toertocht op de Veluwe
« Gepost op: 16-09-2019 20:40 »
Beste liefhebbers van de tweecilinder!

De Dyane Vereniging Nederland presenteert met trots een Burl rit over de Veluwe!
Op zaterdag 26 oktober, vanaf 10.30 uur welkom in restaurant “Het Uddelermeer” in Uddel
Adres: Uddelermeerweg 5, 3852 NR Ermelo

Waarom heet de rit “Burl rit”?? In de maanden september en oktober is het “Burl tijd” op de Veluwe. De mannetjes edelherten zijn dan zeer actief op zoek naar de goede partners, volop bezig hun roedels te verzamelen en te behouden. Dat gaat gepaard met een hoop “geburl”, een kenmerkend geluid wat de nachtelijke uren van de Veluwe vult.

Het heeft verder niets van doen met het gepruttel van de tweecilinder motoren die onze vierwielers aandrijven, maar het is een leuk thema om onze najaarstoertocht aan te koppelen.
We nodigen je dan ook van harte uit om deel te nemen aan deze rit van circa 70 km die je diep de Veluwe in stuurt. Via Staverden, een boerengehucht met een Kasteel en stadsrechten dankzij de witte pauwenveren, naar de Stakenberg, Nunspeet, Vierhouten, Gortel , Assel, en Radio Kootwijk: kortom een mooie groene tocht. In Assel stoppen we wat langer om jullie in de gelegenheid te stellen wat te eten en te drinken (voor eigen rekening).

Start en eindpunt is Restaurant “Het Uddelermeer” in Uddel. Hier verzamelen om even een bak koffie te doen voor we van start gaan vanaf 11.00 uur.
Uddel is mooi centraal gelegen, relatief dichtbij de A1, A28 en zelfs de A30 is in de buurt.
Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we vermoedelijk niet in colonne kunnen rijden, maar starten we in groepjes van 5 of 6 auto’s. Iedere auto krijgt een routebeschrijving op papier mee en een deze is eventueel vooraf thuis in je navigatiemiddel te laden door middel van van een GPX bestand wat je ge-emaild kunt krijgen
Ne de rit (en een aantal bijzonder plekken om te stoppen) is het ook weer terugkeren bij “Het Uddelermeer”. Daar kan je dan als je dat wilt nog wat nuttigen alvorens de Veluwe weer te verlaten.

Wij vinden het leuk als je komt, maar we vragen je wel om je van te voren even aan te melden via info@dyane.nl.
Dan kunnen we met het restaurant een inschatting maken van het aantal bezoekers. De drankjes en appelgebak in de ochtend worden aangeboden door de vereniging. Bij terugkomst van de rit in “Het Uddelermeer” biedt de vereniging nog één drankje aan. De overige kosten van eten en drinken onderweg zijn voor eigen rekening.
Mocht je aansluitend ook nog een hapje willen eten in dit uitstekende restaurant, dan is dat vanzelfsprekend ook voor eigen kosten.
Mail dus even vóór 19 oktober of je komt, met hoeveel mensen en of je het GPX bestand van de route vooraf gemaild wilt krijgen, zodat je het in je navigatie kunt laden!

Met hartelijke groet, namens de Dyane Vereniging Nederland,
Jan de Ruiter, voorzitter (06-51400121)
Michiel Teunisse, routeplanner
Dyane: een wereldwonder