Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Overige / Re: verzekering en taxatie
« Laatste bericht door Harry Gepost op 07-10-2020 18:38 »
Bedankt voor de info, de keurmeester van het RDW zei dit ook al tegen me.
Ga dit zeker doen.
Laat weten wat de taxatie waarde is. Hou jullie op de hoogte.

GRT. Harry
12
Overige / Re: verzekering en taxatie
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 06-10-2020 22:52 »
In mijn werkzame periode in financiële dienstverlening- tot 2006 mijn eigen assurantiekantoor -, heb ik regelmatig advies gegeven aan klanten om een oudere auto met bepaalde waarde te laten taxeren, wel door een erkende taxateur.
Niet specifiek voor een eventuele casco dekking, het z.g. All Risks, maar wel voor het voorkomen van een hoop ellende bij schade.
Stel, maanden lang gezwoegd om jouw Dyane of Acadiane in een redelijke staat te brengen en op een verkeerd moment wordt er schade toegebracht aan jouw auto buiten jouw toedoen. Een onverlaat die geen voorrang verleent, schade in het verkeer - verhaal schade -, brandstichting (moeten we niet aan denken) of in een geval dat de auto tijdens werkzaamheden bij een garage van de brug valt. Denk in dat laatste geval dat zoiets niet kan voor komen, helaas....
Dan begint altijd het gekrakeel over de waarde van de auto, geloof mij maar; er zijn  bijna geen ergere "honden" dan verzekeringmaatschappijen."(excuses)".
Daar gaat het over de dagwaarde en die gasten kennen geen emotionele waarde, voor hen is er maar één prijs, de oudijzerprijs.
Kan in een dergelijke situatie een "erkent" taxatierapport worden overlegt, dan scheelt dat een grote hoop ellende en verdriet.
Let wel, ik zeg niet dat het een garantie is, maar wel een basis om op te staan.

Oh ja, dit onderwerp laat me herinneren dat ik op dit moment een bakker ben die z'n eigen brood niet eet :-\ :-\. of gegeten heeft.  Dus dank voor het starten van deze opmerking, voor mij ook werk aan de "winkel".

Tot slot, uiteraard zijn wij allemaal heel benieuwd op het bedrag waarop jouw auto is/wordt getaxeerd. Mogen wij dat t.z.t. weten?

met groet,

Roel
13
Hoi Dirk,

nee zover ik weet kan je, na schouwing bij de RDW, het kenteken weer terug krijgen. Je zult dus wel langs de RDW moeten.

Groet,
Menno
14
Hoi Quinten,

Bedankt voor de reminder!
Als ik het kenteken check dan zie ik dat de auto in 2008  gesloopt is.
Het is desondanks geen probleem om ‘m weer op het originele kenteken te krijgen?

Groet,
Dirk
15
Overige / Re: verzekering en taxatie
« Laatste bericht door Harry Gepost op 06-10-2020 20:41 »
Quinten, hartelijk dank voor de info en de tips.
Heb een taxateur kunnen vinden.

GRT. Harry
16
Voor onze leden die nog een bijzondere Dyane zouden willen bezitten en opknappen: Komende magazijndag 10 oktober kan je nog de zogenaamde FU-Dyane komen belijken en er nog een verhaal over maken waarom je deze Dyane zou willen opknappen en een bod hierop doen. We verwijzen naar pagina 14 en 15 van ons augustus clubbladnummer. Op 6 november aanstaande zal het bestuur een besluit nemen over wie de beste opknapmotivatie heeft. Er zijn al twee biedingen met motiveringen binnen. Je hebt dan nog tot en met 31 oktober om je bod en motivatie te sturen naar info@dyane.nl
17
Overige / Re: verzekering en taxatie
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 05-10-2020 18:23 »
Beste Harry,
We hebben binnen onze vereniging niets hiervoor geregeld, dat is een kwestie van zelf zoeken op de markt. Lidmaatschap van onze vereniging levert soms wat korting op of kan voorwaarde zijn om je Dyane of Acadiane te verzekeren.
Voor de taxatie is er een mogelijkheid om je bij de Amivereniging te vervoegen bij Han Goossens als lid van de Dyanevereniging. https://www.amivereniging.nl/
Maar let wel op of de verzekering die je op het oog hebt hem als taxateur accepteert. Wij hebben als vereniging met geen enkel bedrijf connecties en we bevelen ook niemand aan, omdat we graag onafhankelijk blijven.
Je kunt hier zoeken naar een taxateur bij je in de buurt en sommige verzekeringen bieden ook een (aantal) taxatiedagen aan:
https://www.fehac.nl/taxateurs-overzichtslijst-google-maps/
https://www.taxateurs-vrt.nl/
Veel succes!
18
Overige / verzekering en taxatie
« Laatste bericht door Harry Gepost op 05-10-2020 10:45 »
Goedemorgen alle,

Er zijn veel verzekeraars, maar de premies variërend nog al.
Is er via de vereniging iets geregeld? welke verzekeringmaatschappij kunnen jullie me aanbevelen?
Een andere vraag gaat over de taxatie, zijn hier ook afspraken over gemaakt met taxateurs? welke kunnen jullie me aanbevelen? het liefst bij mij in de buurt, ik woon in midden Limburg.

MVG. Harry
19
Interieur / Re: sticker bandenspanning
« Laatste bericht door Harry Gepost op 04-10-2020 09:55 »
Bedankt voor het kijken en doorgeven.

GRT. Harry
20
Interieur / Re: sticker bandenspanning
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 03-10-2020 22:38 »
Ik heb even gekeken, bij mij zit deze aan  - uiteraard de binnenzijde - de voorkant van het linker voorportier, net onder de bevestiging van de deurvanger.

MvgR.
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10