Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Algemeen / Re: Het Virus
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 13-10-2020 22:39 »
Ha Jo,

ja het is wel veel, menig herfstvakantie daar. Mijnouder kochten daar in 1973 een bungalow, zodoende. Echter na het overlijden van mijn ouders heb ik het doorgezet om te verkopen, ik was de enige die altijd aan het werk was daar, mijn broers en zussen waren/zijn meer van het zitten. Maar het is een heerlijk wandel oord, in het verleden vaak met mijn Dyane daar geweest. Altijd een heerlijke onderneming. En die tunnels, het went wel.
Dank voor je reactie.

Met vriendelijke groet,

Roel.
2
Algemeen / Re: Het Virus
« Laatste bericht door Jodeuchevoo Gepost op 13-10-2020 21:08 »
Hoi Roel, dat is inderdaad balen als een stekker.
Maar 47 keer naar Tignale ???? Lieve hemel, dat is nogal wat. Wij zijn er zo'n 4 jaar geleden voor de eerste keer geweest.
Super mooi gebied. Enig nadeel vonden we dat je iedere keer weer door die lange tunnel moet om je naar het noorden of zuiden te verplaatsen. Moed houden en wachten tot zich de gelegenheid weer voordoet.
3
Algemeen / Re: Het Virus
« Laatste bericht door Acatoon Gepost op 11-10-2020 08:44 »
Da´s balen Roel dat je niet naar Italie kunt met de familie. Het is wel een wijs besluit
maar niet leuk. Dit hele gedoe is niet leuk maar we hebben er mee te maken. Het belangrijkste
is dat we gezond blijven en als het ooit over is dat we dan weer lekker overal heen kunnen.
We kunnen beter optimistisch blijven en vooruit kijken. Zo is mijn Aca weer goedgekeurd voor
twee jaar en heb ik me van de week aangemeld voor de wereldmeeting in Zwitserland volgend jaar.
Afwachten natuurlijk of het doorgaat maar als je niets doet is het ook niet goed. Je moet toch
iets hebben om naar uit te zien.
Over die lekkere meid gesproken, als ik jou was zou ik daar thuis maar niet meer over praten.
Dat kun je beter tijdens een magazijndag doen. Daar is het veilig. Een blauw oog is ook niets.
Blijf gezond allen en tot een andere keer.
4
Algemeen / Re: Het Virus
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 10-10-2020 23:28 »
Hoi vriendleden,

het gaat weer de verkeerde kant op, althans zo is mijn indruk een beetje als ik de berichten lees. In 2019 waren wij in de herfstvakantie voor de 47e keer weer in Tignale, Gardameer westoever, 600m boven het meer in de bergen, en besloten daar ons 40 jarig huwelijk  te vieren samen met onze kinderen in oktober 2020 bungalows geboekt.
Persoonlijk vind ik dit een hele prestatie (niet het boeken van 4 bungalows) althans voor mijn vrouw, ik zelf heb niet zoveel moeite met "me eigen", die 40 jaar getrouwd zijn bedoel ik dus......

Helaas, alles geboekt, afgelopen donderdag nog de benodigde vignetten voor Oostenrijk gehaald bij de ANWB en gelijk gekeken of het allemaal nog kon, leek in orde, maar ik was nog niet thuis of het bericht kwam dat we voor Italie een negatieve Covid verklaring moesten hebben. En wie weet wat er nog meer komt, dus in overleg met de kinderen en de verhuurders de zaak gecanceld.

Tja en dan. De besmettingen lopen weer op, wat gaat het worden de komende tijd.
Ik wens jullie allen dat het "virus" voorbij gaat. Gezondheid blijven behouden en wijs zijn.

Laat weten hoe het gaat, wellicht komt er nu weer een tijd om de
D & A weer te vertroetelen in virus vrije ruimte.

Succes allen en let op.

Nog een laatste; bijna een blauw oog opgelopen..!! ....

Ik zei tijdens het ontbijt tegen mijn vrouw dat het allemaal niet meevalt met de regels van en voor het coronagedoe. Nee, dat kon ze beamen. Toen dacht ik een geintje te maken en zei dat het tegenwoordig niet meer zo eenvoudig is om met fatsoenlijk gedrag en lekkere meid te betasten zonder daarbij enig letsel op te lopen, zowel lichamelijk of als door een besmetting....!

Geliefde leden, het ga jullie goed en wees wijs.

Roel
5
Overige / Re: verzekering en taxatie
« Laatste bericht door Harry Gepost op 07-10-2020 18:38 »
Bedankt voor de info, de keurmeester van het RDW zei dit ook al tegen me.
Ga dit zeker doen.
Laat weten wat de taxatie waarde is. Hou jullie op de hoogte.

GRT. Harry
6
Overige / Re: verzekering en taxatie
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 06-10-2020 22:52 »
In mijn werkzame periode in financiële dienstverlening- tot 2006 mijn eigen assurantiekantoor -, heb ik regelmatig advies gegeven aan klanten om een oudere auto met bepaalde waarde te laten taxeren, wel door een erkende taxateur.
Niet specifiek voor een eventuele casco dekking, het z.g. All Risks, maar wel voor het voorkomen van een hoop ellende bij schade.
Stel, maanden lang gezwoegd om jouw Dyane of Acadiane in een redelijke staat te brengen en op een verkeerd moment wordt er schade toegebracht aan jouw auto buiten jouw toedoen. Een onverlaat die geen voorrang verleent, schade in het verkeer - verhaal schade -, brandstichting (moeten we niet aan denken) of in een geval dat de auto tijdens werkzaamheden bij een garage van de brug valt. Denk in dat laatste geval dat zoiets niet kan voor komen, helaas....
Dan begint altijd het gekrakeel over de waarde van de auto, geloof mij maar; er zijn  bijna geen ergere "honden" dan verzekeringmaatschappijen."(excuses)".
Daar gaat het over de dagwaarde en die gasten kennen geen emotionele waarde, voor hen is er maar één prijs, de oudijzerprijs.
Kan in een dergelijke situatie een "erkent" taxatierapport worden overlegt, dan scheelt dat een grote hoop ellende en verdriet.
Let wel, ik zeg niet dat het een garantie is, maar wel een basis om op te staan.

Oh ja, dit onderwerp laat me herinneren dat ik op dit moment een bakker ben die z'n eigen brood niet eet :-\ :-\. of gegeten heeft.  Dus dank voor het starten van deze opmerking, voor mij ook werk aan de "winkel".

Tot slot, uiteraard zijn wij allemaal heel benieuwd op het bedrag waarop jouw auto is/wordt getaxeerd. Mogen wij dat t.z.t. weten?

met groet,

Roel
7
Hoi Dirk,

nee zover ik weet kan je, na schouwing bij de RDW, het kenteken weer terug krijgen. Je zult dus wel langs de RDW moeten.

Groet,
Menno
8
Hoi Quinten,

Bedankt voor de reminder!
Als ik het kenteken check dan zie ik dat de auto in 2008  gesloopt is.
Het is desondanks geen probleem om ‘m weer op het originele kenteken te krijgen?

Groet,
Dirk
9
Overige / Re: verzekering en taxatie
« Laatste bericht door Harry Gepost op 06-10-2020 20:41 »
Quinten, hartelijk dank voor de info en de tips.
Heb een taxateur kunnen vinden.

GRT. Harry
10
Voor onze leden die nog een bijzondere Dyane zouden willen bezitten en opknappen: Komende magazijndag 10 oktober kan je nog de zogenaamde FU-Dyane komen belijken en er nog een verhaal over maken waarom je deze Dyane zou willen opknappen en een bod hierop doen. We verwijzen naar pagina 14 en 15 van ons augustus clubbladnummer. Op 6 november aanstaande zal het bestuur een besluit nemen over wie de beste opknapmotivatie heeft. Er zijn al twee biedingen met motiveringen binnen. Je hebt dan nog tot en met 31 oktober om je bod en motivatie te sturen naar info@dyane.nl
Pagina's: [1] 2 3 ... 10