Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Dyane / Re: Dakdrager of imperiaal voor de dyane?
« Laatste bericht door Bart Gepost op Vandaag om 10:11 »
Dank je wel Quintin, stom dat ik daar niet aan gedacht heb! op het 2cv forum kwam ik dit draadje tegen:
https://forum.2cv.nl/viewtopic.php?t=14657
plaatjes lijk ik niet te mogen plakken, vandaar even het hele draadje.

Ik ga op zoek naar" hele oude dakdragers":) Dank voor de tip..


2
Dyane / Re: Dakdrager of imperiaal voor de dyane?
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 02-06-2023 17:49 »
Toen ik mijn (eerste) Dyane had van 1975 (in 1979 overgenomen) zat er een imperiaal bij die destijds heel gewoon was. Vier pootjes met platgeslagen uiteinden die in de regengoot boven de portieren rustten. In de platgeslagen pootjes een gat waar bout  doorheen ging en die bout hield een soort grijpklemmetje vast wat net boven je portier aan de onderkant van de regengoot de zaak vastklemde als je bout met moer had aangetrokken. Daarmee trok je ook meestal de sierstrip kapot, maar ja, dat gaf toen niet want het was toch vooral een gebruiksauto die prima zonder sierstrip reed... Veel auto's hadden toen nog een regengoot, dus door de vier pootjes nog in de breedte te kunnen verstellen paste een imperiaal op veel auto's!
Ik heb er nooit meer eentje gezien sindsdien. Maar destijds hele kasten, bureau's en bedden mét matras vervoerd. Zeker meer dan 30 kilo!!  ;D ;) ???
Helaas geen foto's ervan.
3
Dyane / Dakdrager of imperiaal voor de dyane?
« Laatste bericht door Bart Gepost op 01-06-2023 10:36 »
Weet iemand van het bestaan, of een ontwerp voor een dakdrager voor de dyane?
Ik zou graag een kano meenemen, maar op mijn huidige aanhangertje ( een erka uit 1968) mag ik hem niet meenemen,  dan zou hij zo'n 3 meter uitsteken..Ik heb ergens gelezen dat je tot 30 kilo op het dak mee mag nemen, en dan is de 5 meter lange kano ineens mogelijk :) .OP 2cv.nl heb ik eenproject gezien van iemand die een drager voor de eendjes maakt, maar die lijkt geen rubber onder het dak te hebben zoals wij wel hebben.
Wie weet er 1, of heeft een ontwerp..? Ik heb echt niets kunnen vinden online, en denk dat ik zelf een oude dakdrager moet verbouwen.
Ik ben benieuwd!
Alvast bedankt,Bart
4
Magazijn - Dyane Vereniging Nederland / zaterdag 10 juni 2023: magazijndag
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 29-05-2023 20:53 »
Zaterdag 10 juni aanstaande, een week vóór de Wereldtoertocht, is er weer een magazijndag. Quinten zal iets voor bij de koffie of thee bakken. Jullie zijn allemaal van harte welkom tussen 10.00 en 15.00 uur aan de Schaijkseweg 5 in Zeeland (NBr). Voor je onderdelen. Voor je vragen. Voor de koffie. Voor het gebak. Voor de gezelligheid. Voor het geven van technische adviezen aan andere leden. Kortom voor een gezellig samenzijn in ons magazijn! Tot zaterdag!
5
Voor het derde jaar in successie heeft Nico Lamers op de laatste zaterdag van de lente, die dit jaar valt op 17 juni, een toertocht uitgeschreven. Deze start in Wageningen, maar voert voor een belangrijk deel over kleine weggetjes door de Betuwe. Ook nu heeft Nico weer een compleet nieuwe route samengesteld.

In ons komend clubblad kan je er meer over lezen, maar hierbij vast de aankondiging en zorg svp dat je je op tijd aanmeldt!

De deelnemers aan de toertocht worden op 17 juni tussen 10:30 uur en 11:00 uur verwacht in hotel De Wereld, 5 Mei plein 1 te Wageningen. Zij worden ontvangen met koffie/ thee en gebak. Tussen 11:30 uur en 12:00 uur vertrekken de auto's in groepjes van drie of vier voor de toertocht.

In de gelagkamer van dit historische hotel werden op 5 mei 1945 de besprekingen gevoerd voor de overgave van de Duitse strijdkrachten in Nederland. Deze gelagkamer wordt nog steeds als zodanig gebruikt en is voor het grootste deel onveranderd.

Daar het hotel in het centrum van Wageningen ligt, druk bezocht wordt en (parkeer- en terras) ruimte beperkt is, is het noodzakelijk dat je je tijdig voor deelname aanmeldt. Wij moeten een week voor de toertocht, dus op vrijdag 9 juni, het aantal auto's en deelnemers opgeven bij hotel De Wereld. Voor deze aangemelden is (gratis) parkeer- en terrasruimte gereserveerd.

Daarom moet je je deelname uiterlijk op 8 juni 2023 aanmelden op info@dyane.nl. Als je je niet aanmeldt, heb je geen (gratis)parkeerruimte en kan je wellicht ook niet op het terras zitten! Geef svp aan met hoeveel personen je komt!
6
Zaterdag 13 mei zijn jullie weer van harte welkom in het magazijn tussen 10.00 en 15.00 uur aan de Schaijkseweg 5 in Zeeland (NBr) voor onderdelen, technische adviezen, kletspraatjes, nieuwtjes en tips en trics uitwisselen. Wim gaat weer zijn geweldige Limburgse Vlaaien voor ons bakken! Hij maakt twee pruimenvlaaien en dat is al reden genoeg om langs te komen in ons magazijn!! Tot zaterdag de 13e!
7
Stichting 2CV vrienden doet in de bijgaande flyer een oproep om bij te dragen aan de organisatie van de 2CV wereldmeeting in 2027 in Nederland. Er staan allerlei contactmogelijkheden in vermeld, dus als je je talenten wilt inzetten: schroom niet om contact met hen te zoeken!
8
Lassen / Re: Lasdelen Dyane 6
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 17-04-2023 21:18 »
Beste Willem,
We hebben in het magazijn de achterschermen aan de binnenzijde op voorraad liggen met als grote voordeel dat deze een goede pasvorm hebben. Wil je een mail sturen aan info@dyane.nl als je meer informatie wilt?
Je bent natuurlijk van harte welkom op onze volgende magazijndag op 13 mei aanstaande!
 
9
Lassen / Lasdelen Dyane 6
« Laatste bericht door Willem Mulder Gepost op 12-04-2023 15:24 »
Hallo, ik ben bezig met restauratie van mijn Dyane 6 uit 1972.
Op internet zie ik best veel plaatwerkdelen, maar ik heb ik de achter wielkasten, aan de achterzijde van de dorpels rottigheid. Zijn daar ook reparatiedelen van voorhanden?
10
Nieuws over de toertocht door de Ooijpolder op zaterdag 22 april.

Beste leden,
Vincent Vleeshouwers heeft de voorjaarsrit georganiseerd met een toch door de prachtige Ooijpolder!
Het startadres is Fletcher Hotel Holthurnsche Hof, Zevenheuvelenweg 48A, 6571CK Berg en Dal. https://www.landgoedhotelbergendal.nl/nl/contact

Om 10.30 uur verzamelen we in het restaurant van het hotel voor koffie/thee met iets erbij, wat je wordt aangeboden door de vereniging. Rond 11.15 uur vertrekken er kleine groepjes van max. 4 auto's vertrekken voor een tocht van bijna 65 km door de prachtige Ooijpolder. Bij vertrek krijg je een print van de route mee. Voor deze rit is het noodzakelijk dat je je van te voren opgeeft. Dat betekent dat we graag uiterlijk op dinsdag 18 april je opgave binnen hebben op info@dyane.nl. Geef even op met hoeveel personen jouw auto gevuld is. Je krijgt dan na 18 april automatisch de GPX route toegestuurd. Als je deze niet wilt gebruiken is dat natuurlijk prima, want je krijgt een print mee!

De toertocht heet niet voor niets de Grenslandroute, want we rijden af en toe op en over de Duitse grens. Verstandig dus om voor de zekerheid je autopapieren en legitimatiebewijs bij zich hebben! Onderweg zijn 3 cafés/restaurants om iets te eten en/of te drinken als de deelnemers daar zelf zin in hebben, nl De Thornsche Molen (2 km voor Leuth), Betsy's Kip (De Horst, bij Groesbeek) en De Diepen (1km voor Milsbeek). Dat is dus op eigen initiatief en voor eigen rekening. Die rustpunten staan aangegeven op de print van de routebeschrijving die elke bestuurder meekrijgt voor het begin van de tocht. Let op: in de GPX route zijn deze rustpunten NIET aangegeven!

Het eindpunt is weer hetzelfde als het startpunt. Daar kan je voor eigen rekening nog nagenieten, napraten en naborrelen met andere deelnemers.

Geef dus vóór dinsdag 18 april door met hoeveel personen je met de toertocht meedoet op info@dyane.nl.
En nog een verzoek: als het lukt maak wat mooie, leuke en sfeervolle foto’s en deel deze met info@dyane.nl zodat we deze op het forum kunnen zetten, in het blad gebruiken etcetera. En nog beter: schrijf een stukje over jouw/jullie belevenissen en we plaatsen het in het blad.

Met vriendelijke groet
namens het bestuur

Quinten Niessen
Pagina's: [1] 2 3 ... 10