Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Overige / Aandrijf as maakt bonkend geluid
« Laatste bericht door Michel’75 Gepost op 21-05-2022 20:08 »
Ik heb het volgende probleem:
Aandrijf as (homokineet)maakt bonkend geluid in de volgende situatie:
Geheel naar rechts gedraaid stuur hoor ik het bonkend geluid alleen als er achteruit gereden wordt.
Voorruit naar uiterst  links en recht en links achteruit is het niet hoorbaar.
Zal ik nu al een aandrijfas gaan kopen?
Of zal ik hier gewoon mee doorrijden?
Voorruit is er geen probleem.
2
Even voorstellen - mijn Dyane / Acadiane / Re: Voorstellen Michel uit Utrecht
« Laatste bericht door Jodeuchevoo Gepost op 08-05-2022 19:37 »
Mijn ervaring mbt. dempen van geluid: Om het geluid van een auto te dempen is vooral dempingsmateriaal met massa nodig. De voorkeur gaat daarom uit naar bitumachtige materialen. Door het hogere gewicht t.o.v. schuim worden de storende lagere frequentie's beter gedempt dan met materiaal wat op schuim gebaseerd is. In mijn ex Dyane had ik bitum matten van Conrad verwerkt. Zowel op de vloer als ook in de deuren. Die zijn zelfklevend en laten zich goed vormen als deze wat warm gemaakt worden met een fohn. Deze matten zijn bij diverse leveranciers verkrijgbaar. Bijkomend voordeel: Op de vloer kun je deze zo vormgeven dat ze alle kieren waar vocht in kan dringen afsluiten.     
3
Even voorstellen - mijn Dyane / Acadiane / Re: Voorstellen Michel uit Utrecht
« Laatste bericht door Michel’75 Gepost op 08-05-2022 16:04 »
Michiel dat is lekker dichtbij ook.
Ik heb nu de Dyane in Utrecht en zaterdag 14 mei is het plan om naar de magazijndag te gaan.
Vandaag lekker een rit naar Otterlo gereden, terug met dak open.
4
Vraag en Aanbod / Gevraagd originele Dyane
« Laatste bericht door Dyane2022 Gepost op 08-05-2022 12:04 »
Te koop gevraagd een Dyane in een zeer goede staat.

Geen bezwaar tegen een enkel technisch probleem, maar koets en chassis moeten goed en liefst origineel zijn.

Dat een zeer goed exemplaar geld waard is, realiseer ik mij.

Ik kijk uit naar een mail via dit forum.5
Even voorstellen - mijn Dyane / Acadiane / Re: Voorstellen Michel uit Utrecht
« Laatste bericht door Michiel van G. Gepost op 08-05-2022 09:17 »
Welkom! Ik bevind mij in Zeist, dus dat is ook nog eens dichtbij.
6
Ondertussen is de tank nog een keer half los geweest, want de brandstofslang zat vastgekneld tussen de tank en de tankbeugel... Ofwel, er kwam geen benzine in de carburateur. Wel lekker zuinig! Wie dat irritante ding -tankbeugel- heeft uitgevonden! Gelukkig was ik maar een kleine kilometer van huis en kon ik hem naar huis duwen.

De auto doet het nu gelukkig weer normaal.  ;D
7
Magazijn - Dyane Vereniging Nederland / zaterdag 14 mei: magazijndag met gehaktballen!
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 04-05-2022 20:55 »
Zaterdag 14 mei aanstaande is het weer zo ver: magazijndag! We hopen op mooi weer. De vorige keer beloofde gehaktballen van Arend Reijm zullen op deze magazijndag acte de préséance geven! Voor de vegetariërs is er een alternatief!
Maar laten we niet vergeten waar de magazijndag echt voor bedoeld is: we ontmoeten elkaar, we wisselen nieuwtjes uit, technische tips, sterke of minder sterke verhalen en bovenal zijn we in staat om onze noodzakelijke onderdelen aan te schaffen. Dus tot ziens aan de Schaijkseweg 5 in Zeeland (NBr) tussen 10.00 en 15.00 uur.
8
Type Acadiane / Re: Acadiane Reise-ente
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 04-05-2022 12:41 »
Hierbij een link naar een prachtige vakantiefilm van Frans Jan Roos met zijn prachtige Reise Ente. Je krijgt direct zin om in de auto te springen en naar Frankrijk te rijden!
https://youtu.be/dRQnl_0y-WU
9
Ik wilde wel persé iets aan de Dyane doen dat al een tijdje lag te wachten: een nieuwe brandstoftank plaatsen!

De originele tank was slechts 20 liter, en mede daarom ben ik er de laatste jaren niet meer mee op vakantie gegaan. Als je om de 150 kilometer bij de benzinepomp staat en dan nog zit te knijpen of ze wel 98 verkopen, nee, dat was hem niet. Om de 150 kilometer was overigens een voorzorgsmaatregel om niet zonder te komen staan.

Enkele jaren terug had ik nagedacht om een tank te laten maken die in de kofferbak zou kunnen hangen. En dan van een liter of 30. Vorig jaar ontdekte ik dat een leverancier van nieuwe 2cv-onderdelen echter iets heel interessants in het assortiment had opgenomen: een XXL- benzinetank van 39 (!) liter! Het was geen goedkoop ding, maar uiteindelijk wel besteld. Vandaag heb ik die er dus onder gezet. In principe zijn het maar 4 bouten, maar omdat de nieuwe tank met allerlei hulpmiddelen en verstevigingsplaatjes komt, was het iets meer werk dan gedacht. Ofwel, ik  heb heel wat afgefoeterd onder die auto.

Maar; hij zit, na het slopen van twee slangklemmen daarvoor maar professionele exemplaren bij een ijzerwarenhandel voor gekocht, getankt, en hij is voorals nog geheel dicht! Kunnen we weer even vooruit :).
nieuwe tank:


oude tank:


naast elkaar:


en gemonteerd:

10
Motor / Re: ventilatorbout advies gezocht
« Laatste bericht door Bart Gepost op 17-04-2022 12:20 »
Hoi Marcel,
Ik ga het zeker meten, ik wilde het liefst beide bouten in huis hebben voor ik hem loshaal. Nu heb ik de 10x40 bout al in huis.
Als ik heb loshaal weet ik niet zeker of ik hem met de 10x40 vastkrijg, en kan ik dus niet rijden. Nu zit hij vast met veel loctite maar de bout past eigenlijk niet...
Zodra hij los is ga ik zeker meten, dat is altijd goed, en dan voorzichtig de draad  proberen met de nieuwe bout.  Mocht hij 70 diep zijn, dan ga ik op zoek naar een langere bout.
De draad is zeker niet goed en het is een 9 mm borstbout met 14 mm kop. de lengte meten heb ik toe niet aan gedacht. ( gemeten met een schuifmaat.) Ik hoop daarom dat er nog genoeg gezonde draad in zit. Binnenkort openmaken en kijken...
Thanks,Bart
Pagina's: [1] 2 3 ... 10