Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Zaterdag 11 februari 2023: Magazijndag erwtensoep

Helaas waren er wegens ziekte van Quinten geen Dyanebollen en Acaflappen in januari. Hoewel Quinten nog altijd tobt met zijn griep hoopt hij voor komende magazijndag weer de traditionele erwtensoep te maken! Dus kom zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur langs aan de Schaijkseweg 5 in Zeeland (NBr.) voor een kopje erwtensoep, koffie met vlaai (aangeboden door Ruud Du Rieu). En natuurlijk heb je dan uitgebreid de mogelijkheid om raad te vragen en te geven, ervaringen uitwisselen, aankoop van de nodige onderdelen en gewoon voor de gezelligheid!
2
Overige / 13 Mei 2023 meerijden vanuit Utrecht naar magazijndag
« Laatste bericht door Michel’75 Gepost op 24-01-2023 08:22 »
Beste clubleden
Ik wil zaterdag 13 Mei mijn Dyane ophalen die gestald staat in het magazijn.
Zou ik ( en de accu) misschien met iemand mee kunnen rijden vanuit Utrecht of omgeving daarvan?
Gr Michel
06-47756330
3
Overige / Re: Lek kofferbak boven rubber
« Laatste bericht door Bart Gepost op 16-01-2023 17:09 »
Dat zou wel eens een super oplossing kunnen zijn! Thanks!

Ik ga het normale rubber vastlijmen zo goed en kwaad als ik het voor elkaar krijg. Daarna ga ik de binnenband monteren. simpel een effectief :)
Groet Bart
4
Overige / Re: Lek kofferbak boven rubber
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 16-01-2023 14:52 »
Ik heb hier geen tip over want geen ervaring mee. Wel heb ik zelf een fietsbinnenband onder de dakrand geplaatst, zodat de binnenband een klein stukje over de bovenrand van je achterklep hangt. Daarmee is in ieder geval vanaf dit punt 100 % waterdichtheid gegarandeerd! Zie dit topic:https://dyane.nl/index.php?topic=1151.msg5909#msg5909
Wel jammer dat je de rubberstrip niet in ons magazijn hebt besteld...
 
5
Overige / Lek kofferbak boven rubber
« Laatste bericht door Bart Gepost op 16-01-2023 11:04 »
Dag allemaal (en goed nieuw jaar als het nog mag ;) )Ik krijg mijn nieuwe rubber boven de kofferbakdeksel niet goed. Het oude rubber was aan het desintegreren, toen heb ik een nieuw rubber in zutphen besteld.
https://www.burton2cvparts.com/nl/exterieur/achterklep/achterkleprubber-dyane?qty=1

Ik had met met polyurethaan kit in de naar beneden buigende hoeken vast gezet, daar bleef hij niet uit zichzelf zitten. Het resultaat was dat hij nog steeds lekte, ik dacht dat het klemmen van het rubber genoeg zou afdichten. Niet dus. Toen ik het rubber verwijderde lijmde de kit vrijwel niet op het rubber, wel op de lak. ,..
Heeft iemand een tip hiervoor? Normaal zou ik rubber met contactlijm lijmen, maar als je wacht dat het spul (15 min) droog is, dan schuif je dat stukje rubber nooit meer in het gootje volgens mij.Als iemand en tip heeft voor het waterdicht verlijmen van het rubber, dan probeer ik dat eerst, anders misschien de volgende methode:


Dit kwam ik op een engelse site nog tegen:https://matts-soft-tops.co.uk/wp-content/uploads/2017/05/weather-strip-photo.jpg
https://matts-soft-tops.co.uk/wp-content/uploads/2017/05/Instructions-Fitting-Dyane-Weather-Strip.pdf

Instructions for Fitting Dyane Weather Strip1.Open the front of the roof and undo the side press studs to take the tension off the rooffabric.2.Remove the back of the roof from the tailgate hinge cross-member by undoing the twopress studs on the outside and three small screws on the inside of the cross-member.Lever the back of the roof off carefully, taking care not to bend it.3.Glue the top front edge of the weather strip to the underside of the roof like this (youmay find it easier if you remove the roof from the car to do this).4.Refix the back of the roof to the tailgate hinge cross-member. The weather strip canthen be positioned like this.TailgateThe rain will run off the roof into the gully and down the sides of the car instead of into yourboot.13 Lewis Road, Chichester, West Sussex PO


Groet Bart
6
Wielophanging / Re: Veerpotten dyane identiek aan 2cv?
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 13-01-2023 22:07 »
Misschien toch even de maat opnemen en vergelijken.
7
Wielophanging / Re: Veerpotten dyane identiek aan 2cv?
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 13-01-2023 22:04 »
Het onderstel van een 2cv is gelijk aan die van de Dyane. Dus mag het geen probleem zijn.
Succes met je voorgenomen klus.

Met groet,

Roel.
8
Quinten, heel veel sterkte en beterschap. T is een nare griep.
De overige leden, heel veel plezier en een genoeglijke dag de 14e  januari en geniet er van.

Met groet,
Roel.
9
Dyane / Dyane song
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 12-01-2023 14:21 »
Wilfred Veremeulen heeft de eerste enige echte Dyane song geschreven!

https://www.youtube.com/watch?v=M6rfhb3Py60
10
De tweede zaterdag van de maand januari, te weten de 14e, is er weer de eerste magazijndag van het nieuwe jaar 2023.
Quinten zou samen met Wim de traditionele versgebakken Dyanebollen en Acaflappen presenteren bij de koffie of thee. Echter, Quinten ligt al twee weken met griep thuis. Gelukkig is onze rots in de branding Wim bereid om het nieuwe jaar met heerlijk zelfgebakken Limburgse roomboter kruimelvlaaien op te luisteren.
Dé gelegenheid om langs te komen voor een nieuwjaarswens, koffie met lekkernij, sterke en minder sterke verhalen, uitwisselen tips en tricks, de inko0p van benodigde onderdelen en gewoon totaal voor de lol!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10