Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Motor / Cilinderkoppen uitwisselbaar?
« Laatste bericht door Charles@live.nl Gepost op 12-04-2021 00:06 »
Hoi allemaal, ik ben bezig met een deelrevisie van mijn AM2 motor omdat deze ontzettend lekte (olie en uitlaatgas). Nu heb ik voor een goede prijs twee gereviseerde koppen ‘op de kop getikt’, maar ik lees nu dat de AM2 sterkere klepveren heeft dan andere blokken.
Visueel zie ik geen enkel verschil, en op zowel de oude als nieuwe koppen staat in het gietsel de aanduiding ‘A11-112-1h’ met de G als toevoeging. Het verschil zit in een andere code: mijn oude kop staat namelijk ook ‘ 08-3-A’, terwijl in de ‘nieuwe’ kop E.2.A staat. Weet iemand of er verschil is en zo ja wat? En of het kwaad zou kunnen (behalve minder vermogen) dat ik deze koppen monteer?
Alvast dank! Charles.
2
De eerstvolgende magazijndag van 10 april aanstaande zullen we weer op afspraak beperkt open zijn. Zoals jullie welbekend zijn er nog geen mogelijkheden voor versoepelingen aangekondigd tot de volgende persconferentie van 13 april. Dat betekent dat jullie van harte welkom zijn in het magazijn NA AFSPRAAK via info@dyane.nl. Je spreekt dan een tijd af wanneer je langskomt en geeft liefst vooraf ook een lijstje welke onderdelen je wilt komen halen. In het magazijn houd je je secuur aan de bekende algemene maatregelen.

De onvermijdelijke regels:
    1. We zien nu het magazijn nog steeds als een (verder gesloten) afhaalwinkel en dus gegeven de omstandigheden absoluut niet als onmoetingsplaats. Je mag één persoon meenemen want we snappen dat je soms iemand mee wilt nemen voor advies etcetera).
    2. Vooraf moet je ook je wensenlijst doormailen: op die manier kunnen we vooraf alles zoveel mogelijk klaar zetten. Het zelf grasduinen tussen gebruikte onderdelen is er nog steeds niet bij dus!
    3. In het magazijn reinig je eerst je handen en je doet dat ook regelmatig tijdens je bezoek en je draagt (behalve bij koffiedrinken) een mondkapje en loopt zo min mogelijk rond.
    4. Er is koffie aanwezig omdat velen een behoorlijk eind moeten rijden om ons magazijn te bezoeken. Je bent voorzichtig met het onnodig aanraken van allerlei attributen bij het koffie inschenken. Reinig je handen voor het koffie inschenken.
    5. Je houdt afstand van iedereen aanwezig in het magazijn en geeft elkaar de ruimte om veilig te passeren.
    6. Je vertrekt zo snel mogelijk als je de onderdelen hebt afgerekend om meer ruimte te geven aan de magazijnmedewerkers om de volgende klant te bedienen.
    7. Het lijkt ons onnodig te zeggen dat je bij de minste gezondheidsklachten niet komt!
Groeten van het bestuur en de magazijnmedewerkers,
3
Restauratie projecten - Acadiane / Re: chassis restauratie acadiane
« Laatste bericht door Floriannevr Gepost op 27-03-2021 10:31 »
Hoi Marcel,

Fijn dat je me wilt helpen. Komende magazijndag ben ik in het magazijn samen met Toon om wat reparaties te doen. Zie ik je daar?
4
Modelauto's Acadiane / Re: Acadiane miniaturen
« Laatste bericht door Nico Gepost op 23-03-2021 17:53 »
Hi Marcel, ja dat had ik kunnen doe. Ik heb echter een fraaie ratel steek- ringsleutelset gekregen waar ik zeer verguld mee ben. De 1:43 miniatuur moet dan even wachten, totdat Colorado Beige als kleur weer in productie is.  :)
5
Modelauto's Acadiane / Re: Acadiane miniaturen
« Laatste bericht door Marcel Gepost op 18-03-2021 18:31 »
Heel herkenbaar Nico; mijn vrouw mag 'mijn' miniaturen ook niet (meer) schoonmaken; liever wat stof, dan een gebroken huwelijk, euh, scherven  ;D ;)
P.s. je kan 'als compensatie' een 1:43 vragen voor je verjaardag (overmorgen?)
http://www.gespecialiseerde-modelauto.nl/citroen/citroen-acadiane/ genoeg keuze, helaas geen Colorado.
6
Modelauto's Acadiane / Re: Acadiane miniaturen
« Laatste bericht door Nico Gepost op 18-03-2021 15:53 »
Heeeeeel mooi Marcel. Ik heb destijds de beige Colorado versie op Citromobile kunnen scoren. (Zie deze rubriek, maar dan vele reacties omhoog.) Was ik ook zeer verguld mee, want het was niet alleen een exemplaar in de juiste kleur, maar ook een met buitenspiegels.
Helaas, bij het schoonmaken van mijn bureau zag mijn vrouw niet dat deze delicate accessoires waren gemonteerd. Nu ligt er een gebroken spiegeltje op het laadbakje. :( 
7
Modelauto's Acadiane / Re: Acadiane miniaturen
« Laatste bericht door Marcel Gepost op 18-03-2021 11:42 »
Heel mooi Marcel! Wat zul je blij zijn hiermee!
Als een "klein" kind ;-)

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

8
Modelauto's Acadiane / Re: Acadiane miniaturen
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 18-03-2021 11:41 »
Heel mooi Marcel! Wat zul je blij zijn hiermee!
9
Modelauto's Acadiane / Re: Acadiane miniaturen
« Laatste bericht door Marcel Gepost op 18-03-2021 11:19 »
nieuwe aanwinst; een felbegeerde Aca, nu opnieuw uitgebracht gelukkig, dus deze kan van mijn lijstje af.
Blijft alleen de Gauloises Aca met de ronde ton achterop nog staan.Met dank aan ototony modelcars.
10
Wat zijn ze toch mooi charmant die oude clubbladen uit 1985.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10