Dyane Vereniging Nederland

Menu

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Plaatwerk / Koets / Re: Draairamen Acadiane
« Laatste bericht by fransjan Gepost op 18-05-2020 21:44 »
Is dit een probleem wat bij de meeste Aca's voorkomt? Zouden we in dat geval die rubbers niet kunnen laten maken? Er zijn verschillende bedrijven die rubber profielen op bestelling maken. Op de website https://www.technirub.nl/rubber-profielen.html lees ik: "Aangezien wij zelf rubber profielen produceren, kunnen wij ze ook naar uw tekening of model maken. De minimumafname van deze profielen is 10 meter."
Bij mij in de buurt zit ook een bedrijf dat rubber profielen maakt: https://www.tpp-bv.com/nl/rubber-profielen.html. Misschien eens aan Menno vragen of er vraag naar is...
2
Plaatwerk / Koets / Re: Draairamen Acadiane
« Laatste bericht by fransjan Gepost op 18-05-2020 21:41 »
Oef dat wordt dus een kwak duck tape...
3
Plaatwerk / Koets / Re: Draairamen Acadiane
« Laatste bericht by Marcel Gepost op 18-05-2020 21:14 »
Hoi,
Het rubber is gekrompen. Mijn Aca heeft er ook last van, maar heb nog geen oplossing gevonden, anders dan dat ik dat rubber er een keer uit heb gehaald, en bekeken op vorm, in de hoop ooit gelijkend rubber te vinden. Maar helaas nog niets.
Daarnaast denk ik dat het vrij lastig is om een nieuw rubber terug in de houder te krijgen, maar aangezien het ooit al eens gedaan is, ben ik daar minder bang voor.
Het enige wat ik kon bedenken; sloop een keer een rubber uit een bestaande deur, en knip hier wat stukken van ter opvulling. Hoe dit zich houdt; geen idee.....

Echter, een tip (voor wat het waard is); als ik mijn Aca ga wassen, plak ik op die 2 plekken een stuk tape, zodat er minder water langs kan. Ook bij een rit in de regen plak ik hem soms af; je opent je raam dan tenslotte toch niet vaak, zeker rechts niet.
4
Plaatwerk / Koets / Re: Draairamen Acadiane
« Laatste bericht by fransjan Gepost op 18-05-2020 20:11 »
Na 21 jaar is mijn Acadiane eindelijk weer op de weg! Wilde 'm even op waterdichtheid testen. Dat lijkt aardig goed te gaan. Behalve bij de portieren. Daar giet 't op 2 plekken naar binnen... Het lijkt of het rubber daar te kort is. Aan de onderzijde van het portier stroomt het water de auto binnen.
Zag ook wat oude kit van heel vroeger. Dat moet dus al eerder een probleem zijn geweest. Wie heeft een idee hoe ik dat weer op een fatsoenlijke en verantwoorde manier dicht kan krijgen? Heb foto's bijgevoegd als bijlage.
5
Restauratie projecten - Acadiane / Re: Acadiaanhanger
« Laatste bericht by ami220 Gepost op 12-05-2020 21:36 »
@Jo, dat was een goede tip, wd40 en poelietrekker, ging geweldig.

@Roel, laat Anne maar een berichtje sturen, ik kan geen contactgegevens vinden.

En ik ben weer een stapje verder, maat klopt nog niet helemaal. Maar korter maken kan altijd nog. :)
6
Algemeen / Re: zwaar sturen
« Laatste bericht by Anne Simonis Gepost op 10-05-2020 22:23 »
hallo dank voor de info.
Chassis op de gebruikelijke manier met krik op de bekende punten opkriken en bekijken van de naad tussen de parafaan en de deur.
op de aangegeven plaats stuurhuis/buis met wd 40 en daarna met continu draaien aan het stuur dunne kruip-pfe teflon in gespoten. morgen dit lager nog eens smeren.
het kruip pfe.
lijkt er op dat daar het "probleem" zat, gaat nu wel al soepeler. dank voor de info.
7
Restauratie projecten - Acadiane / Re: Acadiaanhanger
« Laatste bericht by Roel van de Wal Gepost op 10-05-2020 22:17 »
Dat stuurhuis, is dat nog goed of zeer redelijk?
Misschien is dat iets voor Anne Simonis, wellicht kunnen jullie contact met elkaar opnemen. T is maar een idee.

8
Restauratie projecten - Acadiane / Re: Acadiaanhanger
« Laatste bericht by Jodeuchevoo Gepost op 10-05-2020 18:52 »
As waar de schokdemper op bevestigd zit inspuiten met kruipolie, WD40 o.i.d. In laten werken en met een drevel, dikke schoevendraaier aan de achterzijde van de dikke ring de demper los zien te tikken. Die bus kan na jaren best wel vast gaan zitten. Er wel voor zorgen dat de schokdemper in rechte lijn ligt met het chassis anders wringt het en komt de demper niet los. Mocht dat niet lukken dan met een poelietrekker proberen indien aanwezig. Wellicht warm maken, maar dan heb je kans dat de demper niet meer bruikbaar is als het rubber waarin deze gevulcaniseerd is heet wordt en eventueel loslaat. 
9
Restauratie projecten - Acadiane / Re: Acadiaanhanger
« Laatste bericht by ami220 Gepost op 10-05-2020 17:40 »
Update: chassis staat binnen en van de grond. Het slopen ging vrij voorspoedig, alleen weet iemand hoe je die schokdempers eraf krijgt? Er is er 1 af, andere 3 willen niet.
10
Algemeen / Re: zwaar sturen
« Laatste bericht by Jodeuchevoo Gepost op 10-05-2020 17:37 »
Onder in de stuurbuis waar de stuurstang zit, zit een opgesloten lager die het stuurrondsel ook borgt. Het zou natuurlijk zo maar kunnen dat het lager door indringen van water in de loop der tijd zwaar is gaan lopen. Als je zo niet verder komt is er maar een manier en dat is de stuurstang losmaken, stuurarmen losmaken, versnellingsbak op de stuurbuis losmaken en vervolgens de stuurbuis zijwaarts verwijderen. Is een hele klus. Vervolgens de inhoud van de stuurbuis demonteren en beoordelen wat er gaande is. Kijk maar eens naar een tekening die duidelijk maakt hoe een en ander in elkaar zit. Zou ook zomaar kunnen zijn dat de vierkante geleidingsblokjes in de stuurbuis versleten zijn. Ben benieuwd naar de volgende stap.
Vraag: Hoe heb je gecontroleerd dat chassis niet aan het knikken is ???
Pagina's: [1] 2 3 ... 10