Dyane Vereniging Nederland

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Even voorstellen - mijn Dyane / Acadiane / Re: Na jaren weer een Dyane!
« Laatste bericht door Michiel van G. Gepost op 23-07-2021 20:57 »
Ik word altijd hebberig bij het zien van rode Dyanes. Mooi exemplaar!
2
Vandaag de Dyane naar de poetser gebracht.
Helaas was de lak toch niet meer zo goed op te halen als dat ik had gehoopt...
Volgend jaar dus de deuren en het rechter achterspatbord maar eens spuiten. Kunnen ze weer even vooruit.

De auto ziet er in ieder geval weer netjes uit.

Ook ben ik begonnen met het interieur, onlangs heb ik een nieuwe bekledingsset gekocht. De oude is helemaal verteerd en er vallen steeds meer gaten in. Neemt niet weg dat ik het niet weg gooi, het gaat in een luchtdichte tas en wordt netjes opgeborgen.

Meteen ook de gelegenheid genomen de stoelen iets te verstevigen: stoelbanden van een Panda 141 (1986-2003) passen er prima in. Nog steeds Frans comfort, maar iets meer ondersteuning!

3
Aca- & Dyane Treffen 2021
Carolien Gutmanis heeft haar schaarse vrije tijd besteed aan het vinden van een goede camping waar we ons treffen kunnen houden. Ze is daar zeer zeker in geslaagd lijkt ons. Of en hoe het allemaal doorgang kan vinden is natuurlijk weer onzeker vanwege de grote hoeveelheid nieuwe besmettingen.

Op zaterdag 4 september zal er daarvandaan een tourrit worden gehouden, we zullen barbecueën en misschien is er wel een pubquiz. Dus die zaterdag is de echte dag om elkaar te ontmoeten (indien mogelijk).
Als je wil kan je vrijdags (of eerder) al komen kamperen om het hele weekend in Aca & Dyane-sfeer door te brengen. Op zaterdag- en zondagochtend verzorgen wij voor de kampeerders voor een ontbijt. Zelf neem je alleen eet- en drinkgerei mee en natuurlijk je eigen drank!

Het adres van de camping is: Camping langs de Dedemsvaart, Tottenhamstraat 8A, 7701 BM Dedemsvaart. https://www.campingdedemsvaart.nl/homeWe hebben een eigen veld tot onze beschikking en als je wilt kamperen moet je dit zelf regelen met de campingeigenaren. Vanzelf hoef je niet te reserveren, alleen aangeven dat je bij de Dyane Vereniging hoort, maar dat zien ze wel aan je auto... Als je eerder dan vrijdag wilt komen, moet je natuurlijk wel zelf reserveren en dan kan je uitleggen dat je bij de Dyane Vereniging hoort en alvast een plek wilt op de Paardenweide.
We verzoeken je wel met nadruk om via info@dyane.nl aan ons door te geven of je van plan bent te komen, of je komt kamperen en of je meedoet aan de BBQ en met hoeveel personen. Dat zijn noodzakelijke gegevens voor ons om te zorgen dat we voldoende in voorraad nemen!Hou verder de mail, facebook en website/forum in de gaten voor eventuele nadere berichten!
4
Magazijn - Dyane Vereniging Nederland / Zaterdag 14 augustus: GEEN magazijndag!
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 22-07-2021 13:54 »
Zaterdag 14 augustus gaat de magazijndag niet door, omdat de vaste magazijncrew geniet van hun vakantie.

Zaterdag 11 september (een week na het Aca- &Dyane Treffen 2021) zijn jullie weer van harte welkom in het magazijn aan de Schaijkseweg 5 in Zeeland (NBr) tussen 10.00 en 15.00 uur.
5
Verlichting / Re: Wat voor lampje (wattage) ?
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 15-07-2021 21:46 »
Helaas, het lukt niet. Stekker schoongemaakt/geschuurd en contactspray. Nu wel 12,5 volt op de koperen contacten voor het lampje, maar licht? Geen druppel. Ik heb nu de unit "geleend" van mijn Dyane, die komt in september aan de beurt.
Ik denk dat ik beter een andere unit kan kopen, hebben we nog een goede en mooie in het magazijn? Prijs? Nu komt er eerst de vakantie aan en heb mijn echtgenote beloofd dan niet ook maar één stap in de garage te zetten - twee of meer zal dan ook wel niet mogen - dus het heeft even tijd.
6
Verlichting / Re: Wat voor lampje (wattage) ?
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 15-07-2021 11:40 »
Dank Marcel voor je bericht. Ik ga dat eerst proberen en hoop dat het lukt. Ik laat het weten.
7
Verlichting / Re: Wat voor lampje (wattage) ?
« Laatste bericht door Marcel Gepost op 15-07-2021 10:25 »
De verlichting (en benzine- + voltmeter) gaan via een platte stekker naar het printplaatje. De 4 koperen verbindingstrips op het printplaatje krijgt je nog wel opgepoetst met schuurpapier oid, om de oxidatie eraf te halen, maar om de 4 stekker-pennen in de platte stekker schoon te krijgen, is lastiger. Maar met een dubbelgevouwen schuurpapiertje of een sleutelvijl lukt het wel. Daarna inspuiten met contactspray!!!
S6
8
Verlichting / Re: Wat voor lampje (wattage) ?
« Laatste bericht door Roel van de Wal Gepost op 14-07-2021 23:05 »
ik heb de halve hele avond mijn tijd "verdaan" aan het lampje dat het dashboard en metertjes moet verlichten. Wil niet lukken. Even kreeg ik per ongeluk plotseling licht, maar toen ik uitriep: "Yes", viel het weer uit en niet meer aan te krijgen. Alles gedaan, plaatjes die contact moeten maken verbogen en weer terug gebogen, stroomsterkte gemeten, - merkwaardiger wijze maar 11 volt - , nieuwe accu geplaatst, extra draad van + en - gebruikt om te proberen het licht te zien, helaas. Kloten met 3 O's. Excuses voor deze taal.
Ik ga nu maar experimenteren ( moeilijk woord ) met een ledlampje, voorlopig even experimenteel ( ook zo'n akelig woord ) aanbrengen en kijken wat het gaat worden. Voordeel is dan dat je wat meer licht laat vallen in het duister op het "dashboard" en geen gevaar hebt van smelten door een te heet gloeilampje.

Ik hou jullie op de hoogte, en o ja, mocht er al een Willie Wortel dit hebben bedacht en uitgevoerd, laat het a.u.b. z.s.m. weten, dat scheelt een hele hoop tijd.

Roel van de Wal.
9
Plaatwerk / Koets / Re: Achterkleprubber
« Laatste bericht door Quinten Gepost op 09-07-2021 18:41 »
Strak! Perfect!
 8)
10
Plaatwerk / Koets / Re: Achterkleprubber
« Laatste bericht door Charles@live.nl Gepost op 09-07-2021 17:55 »
En hop! Thanks!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10