Dyane Vereniging Nederland

Dyane => Dyane => Topic gestart door: Victor op 01-12-2011 21:28

Titel: Alcoholslot
Bericht door: Victor op 01-12-2011 21:28
Wie heeft ervaring met het monteren van een alcoholslot in een Dyane? President Sarkozy heeft aangekondigd dat in het eerste kwartaal van 2012 elke Franse auto een alcoholslot moet hebben. Dat lijkt me een onmogelijke taak, maar ja wie weet? Maar stel dat het echt waar is, waar koop ik zo'n ding en hoe moet dat geinstalleerd worden? Ik heb een Franse Dyane, de Nederlanders blijven nog even van deze onzin gevrijwaard, maar wie weet of e.e.a. ook naar Nederland overwaait.
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Marcel op 08-12-2011 20:27
ff mijn persoonlijke input; ik heb al een alcoholslot in mijn Acadiane !
Ze heet; mijn vriendin.
Als die zegt dat ik niet mag rijden.... rijdt ik echt niet....  :) ;) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[

Succes met het installeren.  ;D
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Tuur op 12-12-2011 15:00
:) goed idee van die president...echter uit onderzoek is gebleken dat wanneer mannen te veel hebben gedronken dat er dan meer ongelukken ontstaan dan normaal....dan rijden namelijk de vrouwen...


overigens geen ervaring met zo'n slot.. maarja.. zou ook niet willen. ik rijd namelijk altijd véél ontspannender als ik heb gedronken...
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Marcel op 12-12-2011 18:28
 :D :D :D
Ik zou zoiets nou weer niet schrijven op een forum...
Maar gelukkig zijn er ook nog mensen die géén blad voor de mond nemen....  ;D
Goed bezig Tuur !  :D
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Acahenri op 12-12-2011 19:45
:) goed idee van die president...echter uit onderzoek is gebleken dat wanneer mannen te veel hebben gedronken dat er dan meer ongelukken ontstaan dan normaal....dan rijden namelijk de vrouwen...
Hee he hou eventjes rekening met de vrouwen op dit forum!  ;D
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Tuur op 12-12-2011 19:47
en toch met een smiley erbij :D

sorry vrouwen
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Acahenri op 12-12-2011 19:55
en toch met een smiley erbij :D

sorry vrouwen
Ja ik had er ook een smiley bij  :D
Ik had eigenlijk niks moeten zeggen en de vrouwen voor zichzelf laten opkomen, maar ja ik ben zo'n watje  ;D

Maar ff on-topic aan Victor:
Ik heb geen ervaring met een alcoholslot.
Maar zit er niet een gebruiksaanwijzing bij z'n ding als je hem koopt?
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Victor op 03-01-2012 09:54
Wie kan zich voorstellen hoe z'n alcoholslot werkt? Soms net zo als een hydraulische anti-diefstal beveiliging die aangezet wordt door de alcoholsensor? Iets anders zal gemakkelijk te by-passen zijn bij een Eend of Dyane. En zelfs in beschonken toestand moet zoiets doenbaar zijn voor de handige sleutelaar.
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Victor op 27-02-2012 06:35
Het blijkt geen alcoholslot te zijn wat nodig is maar een alcoholtester moet in de auto aanwezig zijn. Dat kan zo'n duur apparaat zijn die de politie bij drankcontroles gebruikt, maar kan ook een teststrookje zijn, die een euro kost. Je hebt nog even de tijd want de politie gaat pas in het najaar boetes geven. Ga dus in deze zomer bij de pharmacie zo'n strookje kopen. Ik weet (nog) niet hoe zoiets in het Frans heet.
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Quinten op 31-03-2012 16:38
L'Ami, het blad van de Amivereniging heeft hier pas een artikeltje over gepubliceerd. Even googlen op alcoholtest en Frankrijk leert je genoeg. Het gaat om het vanaf 1 juli 2012 bij je hebben van minimaal 2 weggooitesten van ongeveer € 1,50 per stuk. De testen schijnen in tankstations en pharmacies (en vast ook wel bij de grote weidesupermarkten!) per 10 te koop te zijn. De tests hebben een geldigheidsduur van twee jaar. Boete op niet bij je hebben is 17 euro. Er wordt op de Franse sites ook gesproken over een gewenningsperiode tot november 2012 waarbinnen alleen gewaarschuwd wordt.
Verder is voor onze Dyanes natuurlijk van groot belang dat er vanaf nu ook geen flitspaal en radarcontroleaparatuur in de auto AAN mag staan. We rijden natuurlijk altijd het liefst te hard en remmen dan krachtig als we gewaarschuwd worden door onze aparatuur... ??? ;D
Verder verdwijnen ook alle sympathieke borden als waarschuwing voor radarcontrole en er komen nog eens 500 extra palen bij. Blijkbaar gaat men iets doen aan het behoorlijk haastige (alcoholrijke) verkeer in Frankrijk.
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Acahenri op 18-06-2012 18:53
Ik weet (nog) niet hoe zoiets in het Frans heet.
Het heet dus een 'éthylotest'.
https://nl.franceguide.com/Nieuwe-verkeersmaatregelen-in-Frankrijk.html?NodeID=1&EditoID=195355
en
https://www.anwb.nl/verkeer/nieuws-en-tips/archief,/buitenland/2012/februari/Nieuwe-verkeerswet-alcoholtest-Frankrijk.html
Het gaat om het vanaf 1 juli 2012 bij je hebben van minimaal 2 weggooitesten van ongeveer € 1,50 per stuk.
Je hoeft maar 1 ongebruikte te laten zien maar er wordt aangeraden een 2e bij je te hebben want zodra je er 1 gebruikt hebt zou je dus direct in overtreding zijn, vandaar die 2e  :)
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Marcel op 18-06-2012 19:11
Ik blijf het een raar idee vinden; jezelf controleren opdat je niet teveel alcohol op hebt...
En als je zo'n tester niet bij je hebt; 17,- euro boete...  ;D

Ik risceer het wel; ben in Frankrijk nog noooit aangehouden, en hier in Nederland slechts 1 maal een 'fuik', in die 25 jaar dat ik auto rijdt.
Daarnaast ben ik meer iemand die gewoon niet rijd als ik gedronken heb.... Zeker zo verstandig  8)
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Victor op 18-06-2012 21:05
Je koopt ze in Frankrijk bij de krantenkiosk, de tabac etc. Kosten 1,50 per stuk. En inderdaad, je moet er twee in je auto hebben. Waarom? Als je gepakt wordt met teveel alcohol in de adem, dan is de redenering dat je niet geblazen hebt. Want als je twee ethylotests in je auto had en je hebt er een gebruikt, dan wist je dat je veel gedronken had en desondanks in de auto gestapt was. En als je maar een ethylotest in je auto hebt dan gaat de politie er van uit dat als je te veel gedronken hebt je niet geblazen hebt. Hoe dan ook je zit dan fout.
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Tuur op 18-06-2012 22:27
Rare jongens, die Fransen....
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Marcel op 21-06-2012 11:45
Rare jongens, die Fransen....
totalement d'accord  ;D
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Victor op 01-07-2012 14:31
Als je betrapt wordt met drank dan moet je een tweede keer blazen na een half uur. Dat is ook een reden waarom je twee ethylotests moet hebben.

De tests kunnen geen bewaartemperatuur van meer dan 40 graden aan. Dat is het al snel in de zomer wanneer je auto in de zon geparkeerd staat.
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Tuur op 01-07-2012 16:06
In de ANWBwinkels (en geloof ook in reisbureau's) in Nederland is dat ding totaal uitverkocht. Mensen die naar Frankrijk gaan op vakantie, krijgen dan een briefje mee waarop zowel in t Nederlands als in het Frans geschreven staat dat het ding uitverkocht is en pas na t zomerseizoen weer beschikbaar is. Dit briefje is overigens absoluut geen vrijbrief.

Ik dacht ik zeg t ff...
Titel: Re:Alcoholslot
Bericht door: Quinten op 01-07-2012 17:48
Wijd en zijd is bekend gemaakt dat de Franse politie eerst gaat waarschuwen tot november.
Het is volgens mij ook algemeen bekend dat ze de hoeveelheid vraag niet kunnen leveren, dus ik verwacht ook dat dat waarschuwen vooralsnog niet anders kan!
Lijkt een beetje op de hype van de Mexicaanse griep, waar de fabrikanten de vraag niet aankonden.
Alleen nu kost het je elf euro als je ze niet kan tonen...