Dyane Vereniging Nederland

Restauratie => Overige => Topic gestart door: Quinten op 21-08-2011 14:37

Titel: Dyane dak
Bericht door: Quinten op 21-08-2011 14:37
Helaas dit jaar op vakantie twee topics: zie ook mijn topic Dyane op vakantie voor de goede berichten. Prachtige (wandel)tochten gemaakt in de Alpen (Queyras), heel prachtig weer. https://www.dyane.nl/index.php/topic,228.0.html
Maar ook dit topic: ernstige hagelschade en aanrijding door Franse dame in een...
Het kapotte dakje was een standaard dak. Nu heb ik in Duitsland een nieuw dak gekocht: handgemaakt in een prachtige bruine 70 jaren kleur en van een materiaal dat ook op de moderne cabriolets zit. Je kan me een bericht sturen om de naam van het bedrijfje te krijgen of je vertaalt eendendak in het Duits en voert dat in de zoekmachine in...
De hagelschade levert wel een mooi plaatje op, maar zonde is het wel.
De aanrijdingschade moet na de vakantie nog worden verholpen door de schadehersteller.
Eind goed al goed straks, zullen we maar zeggen.
Titel: Re:Dyane dak
Bericht door: Quinten op 21-08-2011 14:37
En hier de foto's van mijn nieuwe dak  :D
Wat vooral heel mooi is dat het dak in dichte toestand nauwelijks trilt, klappert of beweegt.
Half open (binnensluiter) klappert het helemaal niet.
Helemaal open heeft als extra voordeel een veel betere sluiting van het riempje dan de standaardklipjes. Daar heb ik een detailfoto van bijgevoegd.
Ook mooi: de stalen buizen die bij de standaarddakjes met een buiten zichtbare popnagel aan het dak zijn bevestigd, zijn bij dit dak zoals bij de eerste orignele dakjes van binnen geplakt waardoor het dak helemaal strak is aan de buitenzijde.
Titel: Re:Dyane dak
Bericht door: Basvaneerden op 21-08-2011 23:45
Mooi strak dak! Jammer van het spatbord.
Titel: Re:Dyane dak
Bericht door: Tuur op 22-08-2011 12:11
Schöne Scheiße!

Maar het nieuwe dak is wel toppie!

Als we 't nu tóch over daken hebben.. Heb een verschrikkelijke domper gehad met het monteren van m'n gloednieuwe dak. Tijdens het boren van de gaatjes door de dakbalk in metalen balkje van het nieuwe dak, brak 't boortje en schoot 't door mn nieuwe dak. Resultaat een klein gaatje, maar groot genoeg om water naar binnen te krijgen. Dát is pas facked-up! Aangezien ik géén zin heb om een nieuw dak aan te moeten schaffen vraag ik me af hoe ik 't gerepareerd krijg. Wil er absoluut geen zichtbare plakker op, omdat iedereen weet dat het 'n gloednieuw dak is. Heb ik trouwens garantie op het dak? Iemand tips voor het onzichtbaar repareren van het dak? Indien nodig, zet ik nog een foto hierbij.

groetsels
Titel: Re:Dyane dak
Bericht door: Quinten op 22-08-2011 17:24
Binnenzijde van het dak is van een textielachtig materiaal. Bij de betere tentenwinkel kan je lijm en speciaal materiaal voor tentenplakken kopen. Ik denk dat dat wel goed houdt als je de plakker aan de binnenzijde volgens gebruiksaanwijzing van het materiaal behandelt en vooral goed insmeren met lijm en laten drogen met constante druk!
Anders even bij een Zeilmakerij vragen, zij hebben veel ervaring.
Titel: Re:Dyane dak
Bericht door: Tuur op 26-08-2011 16:43
Hoi Quinten en de rest.
Door het defecte voeding van mn computer heb ik niet eerder de foto's van het dak kunnen uploaden. Herbij alsnog de foto's van het gaatje.
Scroll helemaal naar het eind van het album. Tevens is ook mn nieuwe voorruit wéér gebarsten, dit nadat er in de rechterbovenhoek (hoek boven bij bestuurder) al licht beschadigd was. Waarschijnlijk al bij aankoop van de ruit, gezien ik de ruit altijd voorzichtig - in dekens verpakt - heb weggelegd. Dát is dus wel flink balen omdat de auto zó niet door de APK komt...:( Volgende keer kom ik dus weer een nieuwe ruit kopen en graag daar ter plekke plaatsen...

https://www.mijnalbum.nl/Album=PIPHBQS4

Groetjes Tuur
Titel: Re:Dyane dak
Bericht door: Quinten op 26-08-2011 20:42
Tuur, gelukkig niet zulke grote gaatjes! Ze zitten dus achteraan, vrij dicht tegen de achterrand aan. Ik heb toen ik (heel wat grotere!!) gaten in mijn dak had in Frankrijk dit jaar eerst ducttape aan butienkant geplakt, maar dat rolde er af in de regen ???.
Toen heb ik een stukje zeldoek genomen dat ik altijd mee heb om de tent evt. te plakken. Met Bisontix heb ik dat er tegenaan geplakt. Zelfs zonder veel aan te drukken, want Bisontix is even laten drogen en dan in één keer samenvoegen.  :P Aangezien jij slechts kleine gaatjes hebt zal dit waarschijnlijk ook wel houden als je dak oprolt en anders herhaal je deze methode nog een paar keer mocht het uiteindelijk loslaten.
Hoe je de plakker een tijdje zou kunnen samendrukken tegen het dak aan: maak gebruik van de dakrand! Je kan een dun stuk stevig plastic (niet te breed) tussen de dakrand schuiven (wel even de hoeken afronden om nieuwe gaten te voorkomen). Door de druk die er dan op het plastic komt te staan heeft dat de neiging naar boven te willen. Maar daar zit je dak en de plakker. Bovenop het dak dan nog een gewichtje leggen en je hebt prim druk en tegendruk.
Titel: Re:Dyane dak
Bericht door: Michiel van G. op 16-05-2012 15:59
'n prachtig dak, maar ik vrees voor de prijs :)  ;)
Titel: Re:Dyane dak
Bericht door: Quinten op 17-05-2012 00:05
snap ik, was ook even honderd euro duurder dan een "normaal" dak, maar dan heb je ook wat!
Titel: Re: Dyane dak
Bericht door: jbrouns op 31-08-2013 13:54
Net het dakje binnengekregen in de kleur die oorspronkelijk op de Dyane zat. Ziet zoveel mooier uit de het zwarte dak.

(https://img.tapatalk.com/d/13/08/31/ahy7adev.jpg)

(https://img.tapatalk.com/d/13/08/31/mu7ypy7u.jpg)
Titel: Re: Dyane dak
Bericht door: Jeroen op 01-09-2013 00:34
Welke kleur heeft je dyane en welke kleur dak ik het.
Titel: Re: Dyane dak
Bericht door: jbrouns op 01-09-2013 10:21
Blue crystal
Titel: Re: Dyane dak
Bericht door: Jeroen op 01-09-2013 11:41
Bestaan er dan ook daken in Blue crystal  dan. Waar kan je die kopen?
Titel: Re: Dyane dak
Bericht door: jbrouns op 01-09-2013 18:37
Ik heb deze besteld via de eendengarage in de buurt van hilvarenbeek ????  en is op bestelling in Frankrijk gemaakt.