Dyane Vereniging Nederland

Dyane => Dyane register => Topic gestart door: Vert Jade op 12-01-2010 12:41

Titel: HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 12-01-2010 12:41
Hier zal ik de belevenissen met en van mijn Vert Jade groene Dyane noteren, opgefrist met wat foto's  8)
In januari 2006 las ik een advertentie op 2CV.nl voor een Dyane die in Doetinchem stond. Omdat ik op zoek was naar een nieuwe "daily driver" had ik interesse, en na wat mailen en telefoneren ben ik de auto gaan bekijken. De vorige eigenaar heette Koen, en hij had de auto zo'n 6 jaar in bezit gehad. Het laatste half jaar had de Dyane stilgestaan, het was één en al vocht, groene alg, en de accu was dood. Toch aan de praat gekregen, en een proefritje gemaakt door winters Doetinchem. Hoewel de auto er niet best uitzag, reed het toch best goed, en een inspectie aan de onderzijde met m'n zaklampje leerde dat het chassis, de bodem en de kokers nog hard waren. Met ook nog een half jaar APK besliste ik de Dyane maar aan te schaffen, de prijs was gunstig en ik hoopte er toch wat moois van te kunnen maken. Op 25 februari 2006 naar Doetichem gereisd met de trein, de Dyane op naam gezet en door de achterhoek teruggereden naar Enschede. Ik kreeg nog een berg onderdelen en plaatwerk mee, en de reis verliep voorspoedig. In het voorjaar van 2006 kon het opknappen beginnen, voornamelijk cosmetish, en dit was het resultaat:
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-AEBMEUJQ.jpg)

Motortje liep toch niet mooi, en een vriend had nog een origineel Dyane blokje liggen, dus zomer 2007 zijn we gaan ombouwen naar origineel:
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-SQ4SJF8F.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-U6DFG84G.jpg)      

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-3IL6GNO4.jpg)

Het regende, dus een provisorisch zeiltje:
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-SAWRMPYP.jpg)

123 ontsteking gemonteerd, een nieuw dakje, ander interieur erin, AZAM beugeltjes op de achterbumper, mistlampen onder de voorbumper, nieuwe voorschermen, nieuwe reflectoren, electrische ruitensproeier en nog veel meer  ;D
Veel ritten gereden, en veel gebruikt voor woon-werkverkeer:
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-KHAJJQVS.jpg)
Tijdens Back to Beusichem op 13 juni 2009 op de dijk naar Beusichem.

Op de snelweg:
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-RCBKMPE3.jpg)

En in de showroom op het Stadionplein op 4 oktober 2009.
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-7L7XUVE8.jpg)

Ze staat nu te overwinteren onder een hoes voor het huis,
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-KSV8HFTD.jpg)
en komend voorjaar zal er toch wat herstel werk verricht moeten worden, ook daarvan zal ik dan weer wat foto updates plaatsen.  
Titel: Re:HV-03-KP Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 13-03-2010 15:19
Zo, al een tijdje de voorjaarskriebels, maar nu is het er vandaag dan toch van gekomen: m'n eerste ritje in de Dyane na de winter 8)
Vanmiddag eerst rustig de winterhoes vochtig afgenomen en gedroogd, en daarna voorzichtig van de auto afgehaald. De Dyane zag na
5 maanden weer het daglicht! Het viel me op dat ze er nog net zo glimmend en schoon uitzag als toen ze half oktober onder de hoes verdween. Hier zie je dan toch hoe belangrijk een goede, wat duurdere, ademende autohoes uiteindelijk is. Eerst even de banden met de voetpomp op spanning gebracht, toen de motor even rustig een paar keer met de slinger rondgedraaid. Ik had de startkabels ook al vast klaar gelegd, maar eerst eens even kijken of er nog wat spanning in de accu zat. En ja, het ging niet snel, maar de accu kreeg de startmotor wel rond, en na wat pogingen sloeg ze na 5 maanden zo maar aan ;D Kijk, da's nou de Franse eenvoud :D Even rustig warm laten lopen, en toen een half uurtje over kleine weggetje gereden. Dit is toch altijd weer een leukste moment van het jaar, na een lange winterstop weer in de Dyane rijden. Volgend weekend ga ik de Charleston opstarten, en daarna mag m'n 205 winterautootje zo langzaamaan weer in de ruststand ;)   
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 14-03-2010 07:35
Inderdaad mooi die eenvoud. Jammer dat je niet in de gelegenheid was om je Dyane te showen op de magazijndag ;).
Wij hadden in Zeeland ook een dergelijk evenement: het starten van een gestalde Ami die al heel lang had stilgestaan.
Als jij volgende week ook de Charleston gestart hebt, hebben we bijna alle A-types weer gestart gezien. Bloembolletjes steken de kop op en onze dierbare A-types laten hun heerlijke  ::) motorgeluid weer horen. Wat is voorjaar toch mooi
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 14-03-2010 17:02
... Jammer dat je niet in de gelegenheid was om je Dyane te showen op de magazijndag ;)....
Is inderdaad jammer Quinten  :( Ik zou graag eens langskomen, maar met 2 kinderen die op zaterdagochtend moeten voetballen ben ik nooit vóór 1 uur 's middags thuis.
Maar ik zal m'n best doen om toch zeker een keertje langs te komen :)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 03-04-2010 15:51
Vandaag heb ik de Dyane verwend met 2 nieuwe velgen en Mabor voorbandjes ;D Ik reed al 4 jaar rond op dezelfde Uniroyal bandjes, verschrikkelijke stugge bandjes met weinig comfort. Nu, na zo'n 30.000 kilometer, waren de voorbanden aardig versleten, en sinds de "winterslaap" liep 1 band steeds leeg.  Vanmiddag naar m'n eendengarage in Gildehaus geweest, en vooraleerst de 2 voorbanden en velgen (want: oude flink verroest) laten vervangen. Ik moet zeggen dat de Mabor's aanvoelen als de Michelins die ik op m'n 2CV heb zitten, lekker soepel en fijn comfort! Over een paar maanden laat ik met de APK ook de beide achterbanden en velgen vervangen, een beetje de kosten spreiden  ;) Foto's volgen zsm, het komt hier nu met bakken uit de lucht  :(
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 15-04-2010 16:27
Vandaag een schitterende voorjaarsdag, en ook nog eens een vrije dag  :D Vanmorgen eerst de Dyane helemaal van binnen schoongemaakt, stofzuigen, cockpitspray etc, daarna de kofferbak uitgemest en schoongemaakt, en toen de Dyane heerlijk gewassen en in de was gezet  8) Daarna even een fotoshoot gemaakt:
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-8RAYKV76.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-TVFGGPIL.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-B7CSTT7P.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-MLIPFNUF.jpg)

Goed te zien zijn de nieuwe voorvelgen met banden; de achtervelgen heb ik 4 jaar geleden zelf gespoten, maar moeten nu toch iets grijzer :-\ De nieuwe Mabor banden rijden voortreffelijk, de eerste 1000 kilometer er al mee gereden.
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 16-04-2010 20:37
Als je een filmpje op het forum had gezet had je jouw Dyane kunnen zien glimlachen en zich koesteren in de zon!
Ziet er weer prachtig uit. Ik denk ook binnenin!  ;D
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Marcel op 19-04-2010 09:04
Heb nu een zonnesteek....; blinkt goed !  :D
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 25-05-2010 08:13
Zo, 1 nieuw uitlaatklemmetje, en de Dyane heeft weer een kakelverse APK tot 1 juli 2011. ;D
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 25-05-2010 18:00
Ben blij dat je de verkeersveiligheid weer goed dient met die belangrijke vervanging van de uitlaatklem op je Dyane.
Stel je voor dat die er niet op zou zitten, welke grote ongelukken dan hadden kunnen gebeuren! :-\ ???
Maar gefeliciteerd met nieuwe APK!
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 25-05-2010 20:53
Dankjewel Quinten  ;) Typisch, maar er is altijd wel iets zoals klemmetjes, lampjes en dergelijke. Chassis en bodem zijn knetterhard, en als ze daar niet over kunnen zeuren proberen ze wel wat anders te vinden lijkt het wel. >:(
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 21-06-2010 22:18
De constructie van de Dyane zorgt voor roest op onzichtbare plaatsen  :o
De bekleding aan de binnenzijde naast de A-stijl was losgegaan, en toen ik deze vorige week met montagekit terug wilde lijmen kwam ik een gat en roest tegen... :-\
Nou kun je dit van de buitenzijde niet zien omdat daar het driehoekje voor zit geschroefd. Afgelopen weekend het driehoekje verwijderd, en ook daar kwam ik (hetzelfde ;D) gat tegen, en enige roestvorming.
Alles eerst compleet kaal gemaakt, alle roest verwijderd en toen aan beide kanten in de zinkspray gezet. Het gat was bij nadere bestudering niet groter dan een ouderwetse gulden, en dus maar besloten om het aan beide zijden met een matje polyester dicht te maken. Het is tenslotte geen dragend gedeelte. Na drogen en afschuren opnieuw in de zinkspray gezet, en vanavond een laagje Tectyl Bodysafe er overheen gesmeerd.
(https://www.mijnalbum.nl/Foto-6HZZ7KEU.jpg) 
Morgen bouw ik het driehoekje er weer op, en kan ik ik dan eindelijk de bekleding aan de binnenzijde definitief terug plakken. 
Inspectie aan de rechterzijde van de Dyane kon me gerust stellen, hier is het plaatwerk nog niet aangetast door roest.
Preventief zal ik het deze week wel even in de tectyl zetten.
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 23-06-2010 06:06
En zo wordt de HV-03-KP steeds perfecter... 8). Goed werk hoor! Niet alleen meer blinkend in de voorjaarszon, maar nu ook achter het driehoekje. 'K zal ook eens kijken bij mijn Dyane.
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 09-10-2010 18:55
Zo, wat een schitterende najaarsdag vandaag! Vanmorgen eerst de Charleston gewassen en gezogen, en daarna helemaal in de was gezet. Het leuke is dat ik dit misschien nog maar 1 of 2x per jaar doe sinds Charly een eigen garagebox heeft  ;D De laatste keer was na het ritje naar het Conservatoire in Parijs in mei. Ik heb de Charleston nu schoon en droog weggezet, ik denk niet dat ze nog buitenkomt dit jaar. Maar eerst nog even een blokje omgereden en foto's gemaakt:   

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-DP36CKJD.jpg)

Daarna de Dyane gewassen en gepoetst, ik las net in dit topic dat ik dat voor het laatst in april had gedaan  :o
Ik rijd er nog wel een paar weken mee door voor ze in de ruststand gaat, zolang het niet vriest en zoutvrij is op de weg rijden we nog mooi even door:

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-UNLQRUHE.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-ZE64S7OB.jpg)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Marcel op 13-10-2010 21:00
Goed bezig!!! ;)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 13-10-2010 22:24
Vanmiddag nog even een foto'tje

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-IXVMQH3X.jpg)

en daarna onder de winterhoes opgeborgen  ;)
Laat de winter nu maar komen, de Dyane staat mooi schoon en gepoetst onder zijn winterhoes.

Ik zag trouwens op de markt (vraag en aanbod) van de DVN site dat het zusje, de HV-09-KP, weer te koop staat.
Zal ik die gewoon erbij kopen?  ;D Het begint in ieder geval wel te kriebelen......
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Jeroen op 13-10-2010 22:38
Kom je niet nog met de Dyane naar de Toertocht in NH?
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 14-10-2010 10:40
Kom je niet nog met de Dyane naar de Toertocht in NH?
Helaas niet, in de maand oktober is meer dan de helft van de familie jarig en is ieder weekend helaas bezet  ::)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 18-01-2011 20:55
Zo, even een update  ;)
Ondanks dat de winter nog maar net is begonnen, rijdt ik ondertussen alweer met een grote glimlach rond in de Dyane. ;D

M'n winterautootje, de Peu 205, heeft de afgelopen sneeuw- en pekelweken goede diensten bewezen. Maar er zit toch weer een hoop werk aan te komen,
en daar heb ik de komende tijd geen zin en tijd meer voor. Daarom gun ik de 205 een andere eigenaar die haar wel de nodige zorg kan bieden, en omdat er nu nog 9 maanden APK op zit heb ik de Peu 205 op het Peugeot-forum te koop aangeboden. Binnen 2 dagen was ze verkocht, en afgelopen weekend heb ik de hoes weer van de Dyane afgetrokken.

Inspectie onder de motorkap leerde mij dat de Dyane in de afgelopen maanden bezoek heeft gehad van een steenmarter. :o Nu is dat niet de eerste keer, wel nieuw was dat de hele motorruimte bezaaid was met uitwerpselen en muizenlijkjes... Eerst dus alles grondig gereinigd, en toen de auto met startkabels aan de praat gekregen. Even de A35 afgereden naar Almelo en weer terug, en toen was de accu al weer lekker bijgeladen. Vandaag moest ik naar Deventer, en heerlijk met de Dyane op en neer geweest. Wat is het toch heerlijk om weer Dyane te rijden! :D Laat het voorjaar maar weer komen!
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 10-04-2011 14:20
Tijd voor de voorjaars update  ;D

Nadat ik alweer vanaf afgelopen januari heb rondgereden, heb ik de Dyane vandaag eens even uit elkaar getrokken:

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-QZYYLBUY.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-R7AA6F3E.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-GR7NU374.jpg)

Ik heb de hele auto van onder geinspecteerd, en gelukkig wordt alleen de kofferbakbodem nu langzaam wat slechter. De rest is nog steeds mooi hard.
Dorpels en bodem van voor naar achter geinspecteerd, en de achterbumper opnieuw goed vastgezet, hier misten wat bouten en moeren in de bumpersteunen  ???
Volgende week zal ik de onderzijde van de kofferbakbodem kaal maken en opnieuw in de underbodycoating spuiten.

Daarna complete interieur gereinigd en weer teruggeplaatst. Wassen en poetsen met was doen we de volgende keer. ;)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Marcel op 14-04-2011 17:34
Ik zeg; goed bezig !  8)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 17-04-2011 17:02
Ik zeg; goed bezig !  8)

Dankjewel  :D

Vandaag de onderzijde van de kofferbakbodem onderhanden genomen.
Eerst met een harde borstel de hele boel schoongemaakt en de losse stukken verwijderd.
Daarna de roest behandeld, en toen een dikke laag ML Bodycoat er overheen gestreken:

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-LFOWGTFF.jpg)

Daarna de binnenzijde van de kofferbak ook even onderhanden genomen, alle roest verwijderd en een nieuwe laag ML spray eroverheen.

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-I6M4TTWL.jpg)

Komende week eens even goed wassen en poetsen, dan ie weer klaar voor de zomer.
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 26-06-2011 13:19
Zoals in het "voorstellen" topic omschreven had ik de Dyane op Marktplaats gezet.
Na de APK leek het mij beter een nieuwe eigenaar te zoeken, die haar verder kan vertroetelen.

Afgelopen week heb ik de Dyane echter uit de actieve verkoop teruggetrokken.
Er kwamen alleen maar zeikerds, dagdromers en gelukzoekers op af.
Dus voorlopig houd ik haar mooi zelf  ;D

Vandaag even mooi gewassen en gepoetst met een setje autoshampoo dat ik vorige week op vaderdag heb gekregen;
omdat ik de motorruimte ook had schoongespoten, even een stukje droog gereden en daarna wat foto's gemaakt.

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-3TNEMEIS.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-FXLNIIGW.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-HN4PONGH.jpg)

Daarna lekker binnen gezet, komende week weer eens met de Charleston op pad, o.a. de Betuwerit op 3 juli van het 2cv.nl forum  :D
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Marcel op 26-06-2011 15:58
Hij staat er weer fris gewassen bij.  8)
En dan nog mensen die opmerkingen hebben... tsss...  >:(
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Tuur op 24-07-2011 21:04
He Vert Jade,
Wat is dat voor ding dat tussen de motorkap en het driehoekje is bevestigd?
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Basvaneerden op 19-08-2011 00:01
Dat is een klem met een rubber om je motor dicht te houden. Die had ik op mijn dyane ook maar dan vooraan.

@Anne-Jan, hoe is het nu met de dyane?
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 02-09-2011 19:08
Dat is een klem met een rubber om je motor dicht te houden. Die had ik op mijn dyane ook maar dan vooraan.

@Anne-Jan, hoe is het nu met de dyane?

We zijn net terug van vakantie, ik heb de Dyane net even gestart en kom morgen naar het kampeerweekend.
Hoewel ik de Dyane niet actief in de verkoop heb, sta ik nog steeds open voor een goed bod  ;)   
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 04-09-2011 21:00
Dat is een klem met een rubber om je motor dicht te houden. Die had ik op mijn dyane ook maar dan vooraan.

@Anne-Jan, hoe is het nu met de dyane?

We zijn net terug van vakantie, ik heb de Dyane net even gestart en kom morgen naar het kampeerweekend.
Hoewel ik de Dyane niet actief in de verkoop heb, sta ik nog steeds open voor een goed bod  ;)   

Vanaf vandaag weer op Marktplaats en de Eendenmarkt...
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 16-09-2011 21:47
....en sinds ze op Marktplaats staat is er veel gebeurd  ::)

Omdat ik de Dyane ooit heb aangeschaft als winter/pekel auto, om mijn mooie Charleston 's winters te ontzien, werd ze er op een gegeven moment niet beter op (lees: je blijft bezig om de roest buiten de deur te houden). De laatste jaren stond de Dyane 's winters onder een mooie hoes, en als winterauto kocht ik iedere winter een oude afgeragde Peugeot 205, en nu een 309. Maar ja, eigenlijk schiet ik daarmee m'n doel voorbij, en om het wagenpark wat overzichtelijker te maken en in te krimpen heb ik besloten dat de Dyane plaats maakt voor een echte "wintereend", namelijk een 2CV Dolly die er niet zo best uitziet, maar wel een verzinkt chassis, goede bodem en techniek heeft.

De Charleston als zomereend, de Dolly als wintereend, en de Dyane en de Peu 309 de deur uit.

(https://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-TIP4S3XR.jpg)

Deze Dolly stond bij Sander in Wormer, en al vóór mijn zomervakantie had ik een keer bij Sander geinfomeerd of hij mijn Dyane niet in wilde ruilen. Hoewel Sander zeer gecharmeerd is van Dyanes is het voor zijn handel niet een geliefde auto, en hij reageerde afwijzend. Dus op 4 september de Dyane op MP gezet, en hopen dat ik haar snel zou verkopen, waardoor ik (als ik geluk had) de Dolly nog kon kopen.

2 dagen na het plaatsen van de advertentie had ik per mail en telefoon contact met een gegadigde uit Utrecht, die mij de vraagprijs wilde betalen, en haar komende zaterdag op wilde halen. Ik had een mondelinge en schriftelijke toezegging, en ben zo vriendelijk geweest om de Dyane anderhalve week voor deze persoon te reserveren. Omdat de koop beklonken leek heb ik Sander gemaild en gebeld, en na een mailtje met 50 detailfoto's van de Dolly besloten om deze aan te schaffen.

Ondertussen heb ik de ene na de andere belangstellende afgewimpeld met het bericht dat de Dyane was gereserveerd en zou worden opgehaald. 
Afgelopen woensdag belde de koper op dat hij de koop wilde annuleren.... Hij kon geen parkeervergunning krijgen, enfin, om een lang verhaal kort te maken, de koop werd afgeblazen.

Details zal ik hier niet plaatsen, maar ik was behoorlijk pissed off. >:( >:(

Ik heb daarna de advertenties weer geactiveerd, en alle belangstellenden alsnog mailtjes gestuurd dat de auto weer in de verkoop is.
Morgen komen er kijkers, en ik heb goede hoop dat alles toch nog goed komt en de Dyane bij een echte liefhebber terechtkomt.

De moraal van dit verhaal: helaas wordt goed vertrouwen nog steeds beschaamd  :'(
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 16-09-2011 23:21
Wat een verhaal Anne Jan. Jammer dat je de Dyane verkoopt. Maar ja die Dolly is inderdaad ook erg leuk. Ik had hem al zien staan. Succes met verkoop en zorg gelijk dat je als voorwaarde stelt dat de koper lid wordt van de Dyane Vereniging!
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 20-09-2011 21:16
De Dyane is verkocht  :'( en de Dolly staat voor de deur  ;D

Dus dit is het laatste berichtje dat ik zelf in dit topic plaats.
Afgelopen zaterdag zijn er kijkers geweest die de Dyane uiteindelijk hebben gekocht.
Vanavond is de Dyane opgehaald, en vertrokken naar Ermelo op de veluwe. Toch even een traantje moeten wegslikken.
Ruim 5 jaar heb ik haar in bezit gehad, en dat levert toch fijne en leuke herinneringen op.

De Dyane komt terecht bij iemand die haar in ieder geval gaat koesteren; ze komt droog in een garage te staan, en gaat gebruikt worden voor plezierritjes en vakanties. Ik heb de nieuwe eigenaar gevraagd of hij zijn belevenissen in dit topic verder wil bijhouden, en dit neemt hij nog in beraad.  

Vanmorgen om 10 uur stond ikzelf bij de Eendengarage in Wormer om mijn Dolly op te halen. Met verzinkt chassis, goede harde bodem en koets en prima techniek, APK en een grote beurt. Dat de buitenkant aandacht nodig heeft wist ik, en daar gaan we ons dan dus de komende tijd maar weer eens heerlijk op uitleven.

Hier wat foto's van Dolly op weg naar Twente:

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-LLNPI8CI.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-CYQ7ECAL.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-F6SQYAAQ.jpg)

Uiteraard blijf ik zwaaien naar alle Dyanerijders die ik tegenkom, en totziens op het Dolly-forum  ;)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: namreh op 20-09-2011 21:48
vert jade,jammer van die dyane,maar heel veel geluk met dolly .gr namreh
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Jeroen op 20-09-2011 22:44
Hoi,

Het is dan toch zover gekomen dat hij verkocht is. Succes met de Dolly. En blijf het DVN-forum volgen :-)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Marcel op 21-09-2011 11:48
Heel veel succes en veel veilige en prettige kilometers gewenst met je Dolly.
Wij hopen dat je af en toe hier nog eens blijft komen op dit forum.
Zeker als je heimwee krijgt naar het lekkere Dyane rijden.  ;)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Tuur op 21-09-2011 11:53
Jammer dat je het uiteindelijk tóch doorgezet hebt. Hopelijk heeft ze nu een fijn nieuw baasje. Veel plezier met Dolly.

Bedankt voor alle tips die je me gaf tijdens de restauratie van mijn Dyane. Het ga je goed!
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 21-09-2011 13:56
Ik zeg: als 't maar een A type is is 't goed. Maar jammer dat je niet meer dagelijks in een Dyane kunt rijden. Want ik zeg ook: niets rijdt zo goed als een Dyane! Tot zover mijn spreuken. Veel plezier met je Dolly ;)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 21-09-2011 15:28
Veel plezier met je Dolly ;)

En jij met je Dyane. Hij stond er gisteren wel wat kaal bij zo zonder achterscherm, maar het ging volgens Sander weer helemaal goed komen  :D

Dyane rijden is inderdaad geweldig, maar eendrijden vind ik nog net iets puurder en primitiever. De HV-03-KP is nu in goede handen, en met de Dolly kan ik dankzij het verzinkte chassis in ieder geval iets zorgelozer doorrijden komende winter.
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 21-09-2011 19:12
Citaat
maar eendrijden vind ik nog net iets puurder en primitiever

Heerlijk is dat toch: zoveel mensen, zoveel zinnen. Daarom is het best interessant op de weg met al die modellen. Want wat VertJade puurder en primitiever vindt, vind ik dus net iets té! Maar ja ik heb 34 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald bij rijschool De Eend aan de De Clerqstraat in Amsterdam en je raadt het al: in een Dyane. Ik heb in dit verband weer een gezegde in mijn hoofd, maar dat gezegde klopt echt niet!!! :o :'( :'(
Het gezegde is: oude liefde roest niet....
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Jeroen op 21-09-2011 22:01
Citaat
Maar ja ik heb 34 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald bij rijschool De Eend aan de De Clerqstraat in Amsterdam en je raadt het al: in een Dyane.

Bij Jan Bisschops toevallig?.....
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 21-09-2011 23:37
Citaat
Bij Jan Bisschops toevallig?.....

Nee, bij mijnheer Smit! Bij het oprijden van de A10 riep mijnheer Smit altijd: "Gas, gas, gas..." Nooit begrepen waarom hij dat riep!  ;D ;D
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Tuur op 22-09-2011 13:24
Was meneer Smit toevallig van Duitse komaf?
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Vert Jade op 02-12-2011 11:43
Zo, toch nog maar eens mijn oude topic opgezocht, het blijft verder zo verrassend stil hier....

Na verkoop van m'n HV-03-KP heb ik helaas niets meer vernomen van de nieuwe eigenaar, en kennelijk heeft hij dit topic ook nog niet voortgezet.
Op zich wel jammer, ben toch wel benieuwd hoe het mijn oude trouwe Dyane nu vergaat. En stilletjes mis ik haar toch best wel, maar dat is natuurlijk ook niet vreemd na ruim 5 jaar lief en leed met haar te hebben gedeeld  ;)

Ik volg in ieder geval  nog trouw iedere dag het Dyane-forum, en stiekem zoek ik nog wel eens naar Dyane's op de bekende marktplaats sites, dus wie weet  ::)

Mijn Dolly heb ik ondertussen al behoorlijk (optisch) aangepakt, o.a. een nieuw dak, achterklepje, deurtjes en andere bumpers geplaatst. Volgende week haal ik 2 rode voorschermpjes op in Limburg. De koets ga ik komend voorjaar mooi egaal glimmend wit rollen. De velgen zijn momenteel nog zwart, en horen officieel wit te zijn. Maar ik weet nog niet wat ik hier mee ga doen, vind dit ook wel stoer staan.

Plaatjes:

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-U3GOPXWM.jpg)

(https://www.mijnalbum.nl/Foto-QRR7JROX.jpg)
Titel: Re:HV-03-KP: Fotolog en verhalen
Bericht door: Quinten op 02-12-2011 22:56
Vert Jade, welkom ook weer na een tijdje en inderdaad jammer dat de nieuwe eigenaar niet wat schrijft over zijn belevenissen?
Misschien een belletje of een mailtje? Is hij ook lid geworden van de Dyanevereniging en / of van dit Forum dat je weet?
Je Dolly glimt inderdaad erg mooi, na een verfbeurt mogen we de zonnebril wel op! 8) 8)