Dyane Vereniging Nederland

Techniek => Carburateur => Topic gestart door: dyanemaniac op 21-09-2009 15:57

Titel: Enkeltraps carborateur revisie tips
Bericht door: dyanemaniac op 21-09-2009 15:57
ik kwam onderstaande link tegen van de nsu club. blijkbaar zitten er op die auto'tjes soortgelijke carburateurs. niet 100% gelijk, maar genoeg om deze informatieve site even te vermelden.

https://www.nsu4.info/Techniek/techniek05.html
Titel: Re:enkeltraps carb. revisie tips
Bericht door: Victor op 21-09-2009 19:05
De carbu vind ik een van de meest moeilijke componenten van de Dyane. Ik laat het liefst het onderhoud aan de garage over want ik ben een lafaard. (luiaard?) Dat gepiel met de delicate onderdelen van zo ongeveer de duurste component van de auto kost me dan een paar tientjes in de paar jaren. So what?
Titel: Re:enkeltraps carb. revisie tips
Bericht door: dyanemaniac op 21-09-2009 20:42
ach, ik ga ook niet zeggen dat iedereen nu zelf zn carb moet reviseren, maar een carb reviseren is niet zo gek moeilijk hoor. (even er van uitgaande dat we geen nieuwe bussen voor de asjes hoeven te monteren) het is het afstellen dat moeilijk kan zijn/is.

reviseren is niet meer dan uit elkaar halen schoonmaken, (liefst) ultrasoon reinigen en weer in elkaar zetten met een nieuwe pakking, acc. pomp menbraam etc.

en ach, als je een paar keer gewoon geklooit heb, lukt dat afstellen ook wel. maar je kan het idd aardig verklooien
Titel: Re:enkeltraps carb. revisie tips
Bericht door: Basvaneerden op 25-09-2009 12:58
Ik heb de (enkeltraps)carburateur van mijn dyane zelf gedaan. Het is prima te doen, kost alleen een beetje tijd. De tweetrap carb van mijn burton was lastiger.