Dyane Vereniging Nederland

Techniek => Chassis => Topic gestart door: Celosse47 op 11-07-2020 06:15

Titel: Trekhaak
Bericht door: Celosse47 op 11-07-2020 06:15
Om de bruikbaarheid van onze Dyane te vergroten komt er ook een trekhaak onder. Voor een fietsendrager of voor het ongeremde "Bakkie" voor al die kleine transporten in de omgeving. Vroeger heb ik zelf weleens zoiets gemaakt.
Een stevige constructie waar de 2CV aan op te tillen was. Er zijn diverse trekhaken te koop op internet, nieuw en gebruikt. Allemaal zitten ze vast met de 8 boutjes M7 waar ook de achterbumpersteunen mee vast zitten, en soms een verlengstuk langs de chassisbalkjes of een stuk pijp naar voren wat ook aan een chassisbalkje vastzit. Dat bevestigen aan de flenzen van de chassisbalkjes met die M7 boutjes en de klemmoeren lijkt mij niet zo sterk.
Daarom ben ik van plan om deze M7 moertjes en plaatmoeren te vervangen door 8 bouten M8 met twee platen of een hele plaat bovenop in de kofferbak en om deze boutjes afstandsbusjes van 12mm stalen pijpjes. Een verlengstuk naar voren zou dan nog overwogen kunnen worden. Hierbij wat foto's van de trekhaak in aanmaak en van het gemonteerde resultaat, nog zonder achter bumper.
Titel: Re: Trekhaak
Bericht door: Jodeuchevoo op 14-07-2020 19:36
Ziet er super degelijk uit. :) Daar kun je volgens mij een tank mee rammen.
Titel: Re: Trekhaak
Bericht door: Celosse47 op 14-07-2020 20:24
Ik overweeg nog wel om een stuk pijp naar voren eraan te maken die vast komt te zitten ter hoogte van de twee lekgaten in de kofferbodem met een plaat aan de bovenkant.